Een diner bij kaarslicht, rode rozen, hartvormige chocolaatjes, knuffelberen of zelfs een aanzoek… Valentijnsdag is weer op komst. De mooiste verrassing is wellicht toch een reisje naar een romantische bestemming. Winkelcentra op luchthavens  zijn ook altijd zeer uitbundig versierd rond de dag van de liefde. Daardoor is een uitje nog meer bijzonder. Hieronder staan wat leuke tips voor romantische bestemmingen voor Valentijnsdag. Een citytrip met een plus.

10 x romantische bestemmingen voor Valentijnsdag

Genieten van op-en-top romantiek? Hieronder vind je 10 romantische bestemmingen voor Valentijnsdag.

1. Parijs

De stad van de liefde is ook mooi in februari. Inmiddels ben je te laat om een liefdesslotje te hangen aan de Pont d’Arts. Alle slotjes daar zijn verwijderd omdat het gewicht een bedreiging werd voor de brug. Maar geen nood. Als je vanaf de Notre Dame de Seine volgt, zijn er diverse bruggen waar de eeuwige liefde alsnog bevestigd kan worden met een lovelock. Klik hier voor meer informatie over de bijzondere bezienswaardigheden van deze wereldstad.

2. Rome

Ga beiden met de rug naar de Trevi-fontein staan, doe de ogen dicht en gooi een paar muntjes over je schouder. Op dat moment mag je een wens doen, maar die mag je niet hardop uitspreken. Als je op deze wijze verzekerd bent van een liefdevol leven, kunnen jullie je in het gewoel storten. Rome is altijd druk, ook in februari maar ook zo mooi. En wie weet er nu meer van de liefde dan Italianen.

3. Zagreb

Van een heel andere orde is het Museum of broken relationship in Zagreb. Hier kan je wel een uurtje spenderen voordat gaat genieten van wat de mooie hoofdstad van Kroatië heeft te bieden. Het museum toont objecten en vertelt verhalen over liefdes die werden beëindigd. Sommige zijn tragisch en andere bijzonder grappig. Kies een mooie zonnige dag en een goed humeur, tenslotte wil je niet triest worden gemaakt.

Lees ook:  6 x zonvakantie in Europa in november

4. De kliffen van Ierland

In februari is de Atlantische Oceaan in het algemeen woest en grijs en beukt deze op de geduldige kliffen van het mooie Ierland. Zorg dat je warm gekleed bent als je de kliffen bezoekt want de temperaturen zijn laag. Maar de schoonheid is niet in woorden uit te drukken indien je kan genieten van de woestheid van dit gebied. Er zijn weinig plekken in Europa waar je met z’n tweeën zoveel privacy vindt als op deze plek. Een onvergetelijk moment dat mooi afgesloten kan worden met een bezoek aan een echte Ierse pub met live muziek.

5. Verona

Uiteraard is het tragische liefdesverhaal van Romeo en Julia ontsproten aan het rijke brein van Shakespeare en is er geen bewijs dat het paar echt heeft geleefd. Maar wat doet dat ertoe als je zelf ook verliefd bent. In Verona kun je zowel het huis van Julia als dat van Romeo bezoeken. Dat van Julia is het meest fotogeniek omdat hier het balkon te zien is waarvandaan Julia Romeo riep voor een eerste kus. Het monument dat stamt uit de 13e eeuw was volledig in verval maar is opgeknapt door de gemeente en nu een toeristische trekpleister.

6. Venetië

Giacomo Casanova (1725-1798) werd synoniem voor een vrouwenversierder. Casanova  is geen romanfiguur maar zijn reputatie is ontstaan door zijn memoires waarin hij uitvoerig verslag deed van zijn vele veroveringen. De meer erotische details werden overigens verbloemd in symbolische 18e-eeuwse taal. Het is ook niet zeker dat Casanova inderdaad zo succesvol was als hij zelf beweerde. Een bekende plaats voor een kennismaking met het schone geslacht was de Brug der Zuchten. Zonder meer ook een bestemming in deze romantische stad.

Lees ook:  5 x inspiratie voor een luxe citytrip
10 romantische bestemmingen voor Valentijnsdag

7. Sevilla

Heeft Don Juan echt bestaan of is deze vrouwenverleider een fictief personage? Als je dat wil uitzoeken, is het mooie Sevilla de beste plaats om te beginnen. Er is een krantenbericht uit de 17e eeuw uit die stad. Don Juan Tenorio, zoon van de admiraal met dezelfde naam was verdwenen. Volgens de geruchten had hij de dochter van de stadscommandant verleid. Monniken zouden daardoor zo verontwaardigd zijn geweest dat ze hem hadden gedood. Ze beweerden echter dat hij door de hemel was neergeslagen en naar de hel was afgevoerd.

8. La Mancha

Wie kent het droevige liefdesverhaal van de man van La Mancha niet. Maar terwijl Don Quichot slechts een personage was uit een roman heeft de streek waar hij vandaan kwam beslist aantrekkingskracht op romantische zielen. Het een droge hoogvlakte in Castilië. Met een 4WD kan je de route van Don Quichot en zijn knecht volgen en de vele windmolens bewonderen.

9. Cyprus

Het eiland van de godin van de liefde biedt ook in februari aangename temperaturen. Aphrodite werd geboren uit het zachte zeeschuim voor de kust van Cyprus. De beeldschone godin zwom regelmatig in zee en spoelde daarna het zout van zich af in een beschut meertje. Het bad van Aphrodite kan je nog steeds bezoeken onder toezicht. Baden in het meertje is helaas niet toegestaan. Naar verluidt is het een bron van eeuwige jeugd.

Cyprus romantisch

10. Eclépens, Zwitserland

Wil je wat vaart brengen in je relatie, dan is een bezoek aan Chateau d’Eclépens misschien een idee. Het kasteel is volledig ingericht voor verliefde stelletjes. In de prachtige tuinen zijn er diverse afgezonderde plekjes. Onder de oude platanen is – naar verluidt – gedurende 1200 jaar nog nooit een huwelijksaanzoek geweigerd.    


Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Over de auteur

Rosalyn van Moorselaar is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Ze houdt zich niet alleen bezig met het schrijven van artikelen over reizen, maar schrijft ook over allerlei andere onderwerpen!

Misschien vind je dit ook leuk:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *