Op zoek naar inspirerende camperboeken? Reizen per camper wordt steeds populairder. Het laatste jaar zal daar zeker aan bijgedragen hebben. Ieder is op zoek naar eigen vervoer en naar manieren om contactloos te reizen. Een camper is dan een prima idee. Het geeft je de vrijheid om te verblijven waar je wilt, terwijl je wel heel veel kunt zien tijdens je reis.

Recordaantal campers verkocht

Onlangs was in het nieuws dat er in 2021 een recordaantal aan campers verkocht is in de eerste helft van het jaar. Normaal zat dit zo rond de 1500, terwijl het nu de 2000 campers passeerde. Inmiddels zijn er meer dan 150.000 campers in Nederland.

5 camperboeken over Europa

Wat zijn nu de mooiste camperboeken over Europa? Wij zochten het voor je uit! Hieronder volgen 5 bijzondere camperboeken over Europa. Doe inspiratie op voor je rondreis door Europa met deze boeken.

1. Stapels Reizen door Europa

Als je op zoek bent naar een boek boordevol ervaringen van anderen, dan zit je met Stapels Reizen door Europa zeker goed. Een kijkje in andermans keuken, of in dit geval caravan, is altijd boeiend. Het boek is handig ingedeeld en telt 219 pagina’s. Het is leuk dat er over veel verschillende landen geschreven is en per land zijn de hoofdstukken weer onderverdeeld in de hoogtepunten. Dus als je bijvoorbeeld over de Franse Rivièra leest, dan lees je meer over Arles, Carcassonne, et cetera.

Elk hoofdstuk wordt afgesloten met ‘Ditjes en datjes’. Zelf mis ik wat foto’s in dit boek, maar dat wordt meer dan goed gemaakt door de leuke en specifieke ervaringen die bij elke plaats beschreven worden. De persoonlijke noot maakt dit boekje echt uniek. Bovendien is het erg inspirerend om te lezen dat het echt wel mogelijk is om je ‘gewone leventje’ voor een jaar achter te laten en de wereld rond te reizen. Het is een fijn boekje tijdens je reis, maar ook gewoon een boek dat je kunt lezen wanneer je thuis op de bank zit, om je weer even in andere landen te wanen.

Lees ook:  10 x ongerepte natuur in Europa

Nieuwsgierig geworden? Je kunt het boekje hier aanschaffen: https://www.boekscout.nl/shop2/boek.php?bid=1164. De prijs bedraagt € 17,45.

2. ANWB Camperboek Europa

Op zoek naar route-inspiratie? In dit boek van de ANWB zijn 24 mooie routes opgenomen die door heel Europa lopen. De routes in dit boek zijn speciaal uitgekozen om te volgen met de camper, dus je komt onderweg zeker voldoende plaatsen tegen waar je kunt overnachten. Van de Noordkaaproute tot een mooie route door Schotland en van de Romantische Strasse tot de Alpentour. De ene route is slechts een paar honderd km lang, terwijl de andere route meer dan 2000 km lang is. Voor iedere reiziger is er dus een geschikte route te vinden. Het boek omvat 356 pagina’s.

3. Facile-en-route Campergids Europa

Ook deze gids omvat handige overzichten voor wanneer je met de camper door Europa wilt reizen. Het gaat hierbij vooral om camperstops, in veel verschillende landen in Europa. Er staan handige foto’s en kaarten in, zodat je precies kunt zien waar je terechtkomt. Ook staat er per land wat toeristische informatie in en kun je meer lezen over de regelgeving, zodat je goed beslagen ten ijs komt. Het is beslist geen leesboek, maar wel een handige gids wanneer je onderweg bent.

4. Met de camper door Europa – Michelin

Ook deze Michelin-gids is de moeite waard wanneer je op zoek bent naar reisinspiratie. Hierin vind je maar liefst 75 routes door heel Europa. Bovendien zijn er handige stopplaatsen en servicepunten in opgenomen, altijd makkelijk als je onderweg bent. Beslist een boekje wat je in de camper neer moet leggen dus. Er staat toeristische informatie per land in, maar ook praktische informatie, zoals welke documenten je verplicht bij je moet hebben en wat de toegestane maximumsnelheid is. Een van die camperboeken over Europa die elke campereigenaar zou moeten hebben.

5. Happy Campers

Dit boek heeft de mooie titel ‘Happy Campers – geluk op wielen’. Daar kunnen veel campereigenaren zich zeker bij aansluiten. Het is een fijn boek als je zelf een camper hebt, omdat je er inspiratie kunt opdoen over de inrichting en andere zaken. Maar ook als je (nog) geen camper hebt, is het een leuk boek om te lezen. Er staan allerlei soorten campers in, maar ook inspirerende verhalen van kampeerders. Bovendien vind je naast campers ook allerlei andere kampeermiddelen in dit boek en dat is beslist leuk om te zien.

Reisliefhebbers opgelet! Wil je tips voor uitstapjes of vakantie in Nederland en België, deel je graag foto’s van je reis of ben je op zoek naar de leukste hotspots? Word lid van onze Facebookgroep ‘Vakantie in Nederland & België: tips en inspiratie’. Vraag advies, deel je favoriete tips en ontdek leuke weetjes over Nederland & België.

Lees ook:  Vakantie in Ierland: 10 bezienswaardigheden en handige tips

Bekijk ook: Top 5 reisboeken – Wat is jouw favoriete reisboek?

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Over de auteur

Rosalyn van Moorselaar is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Ze houdt zich niet alleen bezig met het schrijven van artikelen over reizen, maar schrijft ook over allerlei andere onderwerpen!

Misschien vind je dit ook leuk:

3 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *