Ben je op zoek naar een luxe bestemming voor een volgende citytrip, dan kunnen wij je wel vast wat ideetjes aan de hand doen. Denk bijvoorbeeld aan een trip naar Monaco, waar je heerlijk rond kunt toeren in een luxe cabrio. Of denk aan Barcelona, waar je kunt genieten van de wonderen van architect Gaudí. In dit artikel vind je 5 mooie bestemmingen voor een luxe citytrip.

5 x inspiratie voor een luxe citytrip

Wil je een keer genieten van een luxe verblijf in een 5-sterrenhotel? Of ga je voor een vakantiehuisje, maar wil je wel wat van de grandeur van een wereldberoemde stad proeven? Hieronder 5 x inspiratie voor een luxe citytrip.

1. Monaco

Monaco is misschien wel een van de bekendste bestemmingen als het om luxe gaat. Monte Carlo is het onderdeel van de stadsstaat waar je echt moet zijn. Dit gedeelte werd vooral bekend vanwege het casino. Tijdens je citytrip kun je een bezoek aan dit wereldberoemde gebouw dan ook niet overslaan. Maar natuurlijk valt er nog veel meer te zien en te beleven in Monaco.

Monaco luxe citytrip

2. Parijs

Ook Parijs is een onbetwiste stad van luxe. Parijs uitsluitend roemen vanwege de romantische sfeer zou dan ook te weinig zijn. De Champs-Elysées, de Galeries Lafayette en het Ritz; het zijn allemaal plaatsen die de grandeur van vroeger nog helemaal uitstralen. Geen wonder dat hier talloze grootheden geweest zijn. Ook vandaag de dag zijn er nog prachtige vijfsterrenhotels te vinden waar je kunt verblijven, zoals Hôtel George-V.

Lees ook:  Review: REiSREPORT reisgidsen over Nederland

3. Barcelona

Als je van luxe én van kunst houdt, is Barcelona dé bestemming voor jouw luxe citytrip. Het is de stad van Gaudí, dat zie je al wanneer je met het vliegtuig aankomt. De Sagrada Familia torent namelijk hoog boven de stad uit en dit is de kroon op het werk van deze architect. Andere bekende plaatsen die hij ontworpen heeft zijn Park Güell, Casa Battló en Casa Mila. De golvende vormen stralen een speelsheid uit die je nergens anders ziet en ook de gekleurde mozaïeksteentjes die gebruikt zijn voor de ontwerpen zijn uniek.

Barcelona

4. Wenen

Wenen is de stad van de muziek, maar het is ook de stad van keizerin Sissi. Wie kent deze beroemde keizerin niet? Ze werd vooral bekend door de films met Romy Schneider in de hoofdrol. In Wenen kun je even in haar voetsporen stappen en haar paleizen bezoeken. Schloss Schönbrunn is de bekendste daarvan. Ook het Winterpaleis kun je bezoeken en er is een museum dat helemaal ter ere van Sissi is opgericht. In Wenen vind je diverse luxe hotels, zoals het Steigenberger Hotel Herrenhof.

Wenen

5. Rome

Rome wordt ook wel de stad op zeven heuvels genoemd. Voor de bouw van deze stad was heel wat nodig, als je nagaat op wat voor ondergrond die gebouwd is. In Rome vind je veel luxe hotels, waaronder het Relaishotel Conte di Cavour de Luxe. Alleen vanwege het uitgebreide ontbijt is dit al een echte aanrader. Wil je een bijzondere trip door Rome maken? Volg dan eens de sporen van James Bond tijdens de film Spectre. Dit speelt zich bijna volledig af in Rome. Echt uniek!

Lees ook:  Wat is duurzaam reizen? - Tips voor een duurzame vakantie
Rome

Bekijk ook: De 5 mooiste Europese steden in de herfst

Over de auteur

Rosalyn van Moorselaar is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Ze houdt zich niet alleen bezig met het schrijven van artikelen over reizen, maar schrijft ook over allerlei andere onderwerpen!

Misschien vind je dit ook leuk:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *