Ken jij de Roze Granietkust in Bretagne al? De hele kust tussen Trébeurden en Perros-Guirec wordt de Côte de Granit Rose genoemd, oftewel de Roze Granietkust. Dat is niet voor niets. Langs deze kust liggen gigantische stenen, die in de zon wel roze lijken. Het is een indrukwekkend gezicht en dan ook zeker een aanrader om hier eens naartoe te gaan!

Wat is de Roze Granietkust?

Wat is de Roze Granietkust nu precies? De Roze Granietkust wordt in het Frans Côte de Granit Rose genoemd, maar de hele kust is ook bekend onder de naam Côtes-d’Armor. Waarom zien de stenen roze? Dit komt doordat de rotsblokken oorspronkelijk gevormd zijn door gestold magma. Dit is afgesleten door weer en wind en deze erosie heeft voor de bijzondere kleur gezorgd.

5 tips voor de Roze Granietkust

Wil je binnenkort naar de Roze Granietkust in Bretagne en weet je nog niet goed waar je precies naartoe moet? Hieronder geven we je 5 tips voor de Roze Granietkust. De onderstaande bezienswaardigheden zijn van oost naar west gesitueerd langs de Roze Granietkust.

1. Ploumanac’h

Ploumanac’h is beslist een aanrader als je naar de Roze Granietkust wilt. Na 10 uurtjes met de auto kun je al genieten van de schoonheid van dit stukje Franse kust, maar ook met het openbaar vervoer is het prima bereikbaar. Ploumanac’h is vooral bekend vanwege de eeuwenoude vuurtoren die je hier kunt vinden. Het is erg bijzonder om aan de voet van deze toren te staan en te beseffen wat er door de tijd allemaal gebeurd is op deze plaats. Op internet zie je vaak indrukwekkende plaatjes van een zonsondergang bij Ploumanac’h, maar ook midden op de dag is deze plaats echt prachtig.

Lees ook:  Een citytrip naar Bordeaux
Ploumanac'h

Lees hier meer: Ploumanac’h bezoeken, onze ervaringen en tips!

2. Les Sept Îles

Les Sept Îles liggen voor de kust van Ploumanac’h. Vanuit Perros-Guirec gaan er tijdens het toeristenseizoen dagelijks bootjes naar deze eilandengroep. Je kunt hierbij niet alleen genieten van een heerlijke boottocht en de mooie natuur, maar ook van allerlei unieke vogelsoorten. Deze eilanden zijn zeker prachtig om te bezoeken. Als je geluk hebt, zie je hier de kleurrijke papegaaiduikers, maar ook zeehonden komen er graag om te zonnen of om even de zwemvliezen aan wal te zetten.

3. Pointe de l’Ile Renote

Pointe de L’Ile de Renote is een prachtig panoramapunt waar vandaan je uitkijkt over de Atlantische Oceaan. Het strand is dichtbij en op mooie dagen kun je daar dus ook even van genieten. Verder zijn er ook dolmen te vinden, in het Nederlands hunebedden genoemd. Ze worden de ‘dolmen de l’Île de Renote’ genoemd, maar ook ‘Ty-Lia’. Reis je met de auto, weet dan dat er een relatief grote parkeerplaats dichtbij is. Vanaf het Pointe de l’Ile Renote kun je bij helder weer zelfs de vuurtoren van Ploumanac’h zien liggen.

4. Pointe de Landrellec

Bij Pointe de Landrellec kun je je echt even helemaal terug in de tijd wanen. Hier is het alleen maar natuur wat de klok slaat. Zo ver als je kijkt, zie je heide, rotsen en oceaan. Vaak lopen er ook wilde paarden op de hei te grazen, die beslist voor spectaculaire plaatjes zorgen. De ideale plaats om even helemaal tot rust te komen. Verder zal je hier nog maar weinig toeristen tegenkomen, en dat is voor de liefhebber natuurlijk ook heerlijk.

5. Plage de Keryvon

Hoe verder je langs deze roze granietkust rijdt, hoe meer je de kust van kleur ziet veranderen. Rijd je nog een stukje door, dan kom je echt grijze stenen tegen aan de kust. Het Plage de Keryvon is wellicht niet meer zo spectaculair als bijvoorbeeld de kust bij Ploumanac’h, maar het is beslist erg mooi. Bovendien is het een stuk comfortabeler om hier met je handdoekje van het strand te gaan genieten. Voor de kust verrijzen er talloze kleine eilanden van stenen uit de oceaan. Prachtig om te zien! Bij Keryvon vind je ook weer een beroemd hunebed.

Wil je tips voor je vakantie in Frankrijk, deel je graag foto’s van je reis of ben je op zoek naar de leukste hotspots? Word dan lid van onze Facebook groep ‘Vakantie vieren in Frankrijk’. Vraag advies, deel je favoriete tips en ontdek leuke weetjes over Frankrijk.

Over de auteur

Rosalyn van Moorselaar is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Ze houdt zich niet alleen bezig met het schrijven van artikelen over reizen, maar schrijft ook over allerlei andere onderwerpen!

Misschien vind je dit ook leuk:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *