Frankrijk kiest met enige regelmaat de mooiste dorpen die er te vinden zijn in het land. Deze zijn ook beslist de moeite van een bezoek waard en uiterst fotogeniek. Maar ook elders in Europa kan je heel bijzondere plaatsen vinden. Wat dacht je van de volgende 10 idyllische vakantiebestemmingen in Europa?

10 idyllische vakantiebestemmingen in Europa op een rij

Hieronder vind je 10 idyllische vakantiebestemmingen in Europa waar je vast nog niet allemaal geweest bent. Welk dorpje lijkt jou het mooist? Laat gerust een reactie achter onder dit artikel.

1. Giethoorn

Het Venetië van het noorden? Laten we het gewoon houden op een van de meest romantische dorpen van Europa. Als de zon schijnt, kan je er een bootje huren. De tocht over de vele waterweggetjes, onder bruggetjes door en langs mooie kades met echte authentieke huisjes uit vervlogen tijden is beslist de moeite waard. Giethoorn lijkt op een ansichtkaart, maar dan in het echt. Let op: in het hoogseizoen is het er erg druk.

Giethoorn

2. Ittoqqortoormiit, Groenland

In Ittoqqortoormiit zal het waarschijnlijk nooit zwart zien van de toeristen. Het afgelegen dorpje ligt eigenlijk op de Noord-Amerikaanse plaat maar behoort nog tot Europa. In de volslagen wildernis van Groenland ligt dit pittoreske dorpje dat je eerder in Denemarken of Noorwegen zou verwachten. Je moet wel moeite doen om er te komen, want het dorp is alleen in de zomermaanden bereikbaar per vliegtuig(je). Een leuk uitje als je toch in Reykjavik bent en beslist een hit om over te praten nadien op een verjaardag.

Ittoqqortoormiit

3. Bilbury, Engeland

Bilbury werd pas bekend bij het grote publiek toen Arlington Row een beschermd gebied werd. In deze straat zijn de cottages uit 1380 nog vrijwel authentiek, in ieder geval aan de buitenkant. Deze huisjes vormen regelmatig het decor in prachtige historische series van de BBC, dus wellicht herken je af en toen een pand. De omgeving met rivier Coln is mooi wandelgebied. Ook golfliefhebbers komen hier vaak. Er zijn meerdere golfbanen dichtbij het dorp.

Lees ook:  Tolbadge Frankrijk, hoe werkt het, hoeveel kost het?

4. Uchisar, Turkije

Het is een beetje smokkelen, want eigenlijk behoort Uchisar tot Azië. Maar als het kasteel in de avond wordt verlicht, lijkt de omgeving magisch. Ook overdag is het een mysterieuze plaats. De heuvels lijken meer op kunstmatig gemaakte koepels dan natuurlijke formaties. Overal zijn er grotten maar ook uitgeholde ruimtes die met tunnels zijn verbonden. De beste manier om een goed uitzicht te krijgen over dit unieke gebied is per luchtballon. De vele ballonnen zorgen dan weer voor een spektakel op zich.

5. Hallstatt, Oostenrijk

Het dorpje Hallstatt ligt in Gmunden en heeft 900 inwoners. Uniek mag je de waterval noemen in het centrum van het dorp. De ligging tussen de Dachsteinbergen en de Halstättersee garandeert een prachtig uitzicht over de omgeving. Wil je het nog spectaculairder dan kan je met de kabelbaan naar de top van de hoogste berg in de omgeving.

6. Bergen, Noorwegen

Dit is de tweede stad in Noorwegen na Oslo, maar het voelt als een groot dorp. De Suv Fjell noemen de Noren de plaats ook wel: plek tussen de bergen. De stad is ook omringd door 7 bergen. Dat betekent wel dat het er regelmatig regent overigens, maar biedt ook een overweldigende indruk. Bryggen is een middeleeuwers wijk met gekleurde handelshuizen (nu winkels) die symbool staan voor Noorwegen. Verder heeft Bergen vele sfeervolle plekken waar onder de haven en de fjord.

Stedentrip naar Bergen

7. Marsaxlokk, Malta

Het eiland Malta is niet groot en vrijwel iedereen woont in of rond de hoofdstad Valletta. Marsaxlokk is een traditioneel vissersdorpje dat echter steeds meer toeristen trekt. Het uitzicht op zee is er erg mooi. Nog steeds varen iedere ochtend bij goed weer de luzzu uit, dat zijn de traditionele vissersbootjes. Dan lijkt de tijd niet verstreken te zijn. Bijzonder is ook hef kerkje van Our Lady of Pompei. Ook een fort ontbreekt niet. Omdat de toeristen het dorp hebben ontdekt, zijn er talloze kleine visrestaurants.

Lees ook:  Sint-Petersburg citytrip: 10 bezienswaardigheden en tips!
Marsakloxx

8. Bled, Slovenië

Er zijn weinig plaatsen in Europa zo snel populair geworden als Bled in Slovenië. Dat heeft uiteraard ook te maken met het meer met dezelfde naam. Midden in dit meer ligt een klein eiland met daarop een kleine kerk: de Mario Hemelvaartskerk. Het totale plaatje is symbool voor Slovenië en de kerk vormt de meest populaire plaats om te trouwen. Bij Bled ligt op een 130 meter hoge rots een kasteel. Bezichtiging is mogelijk indien je  de de klim daarvoor over hebt. In de buurt van Bled zijn veel populaire campings.

10 idyllische vakantiebestemmingen in Europa

9. Manarola, Italië

Manarola is een van de Cinque Terre dorpen in Italië. In hoeverre dit dorp het mooiste is van de vijf, mag je zelf beoordelen want een flinke wandeling door alle dorpen hoort erbij. Als je op de steile paden wandelt, heb je vrijwel overal uitzicht op zee en de felgekleurde huisjes van de dorpen. Vis en wijn zijn belangrijk in deze streek en proeven hoort er natuurlijk dan bij.

10. Annecy, Frankrijk

Uiteraard hoort er ook een Franse plaats in dit rijtje. Annecy is pure romantiek door het heldere meer en de ruige bergen op de achtergrond. In het dorp zijn er diverse bezienswaardigheden zoals een voormalige gevangenis op een eilandje in het meer. De kathedraal Saint Pierre is beslist ook de moeite waard. Annecy is een centrum voor cultuur met onder andere ieder jaar twee filmfestivals. Een woord van waarschuwing: Annecy is de laatste jaren negatief in het nieuws gekomen vanwege een nieuwe tekenziekte. Neem geen risico’s en volg de instructies ter plaatse op.

Annecy


Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Over de auteur

Rosalyn van Moorselaar is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Ze houdt zich niet alleen bezig met het schrijven van artikelen over reizen, maar schrijft ook over allerlei andere onderwerpen!

Misschien vind je dit ook leuk:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *