Hieronder vind je een lijstje met 4 mooie dorpen aan de Costa Brava. Deze top 4 werd speciaal voor ons samengesteld door Raïssa, van nieuweplekkenontdekken.nl. Ga je mee?

4 mooie dorpen aan de Costa Brava

Overweeg jij om een vakantie naar de Costa Brava te boeken, maar weet je niet zo goed waar naartoe? In dit artikel geef ik je 4 tips voor mooie dorpen aan de Costa Brava. Alle 4 deze dorpen hebben hun charme nog behouden, worden niet overspoeld door massatoerisme en zijn écht de moeite waard om te bezoeken.

1. Tossa de Mar

Tossa de Mar, gelegen naast de bekende jongerenbestemming Lloret de Mar, is een echt authentiek vissersdorpje aan de Costa Brava. Het bijzondere aan dit dorp is dat het oude stadscentrum Vila Vella enorm goed bewaard is gebleven. Achter de stadsmuren van Vila Vella vind je oude middeleeuwse huisjes, steegjes en zelfs overblijfselen van wat ooit een kasteel was. Wanneer je hier rondwandelt, waan je je helemaal terug in de tijd. Een aanrader is om helemaal naar de top van de berg te wandelen. Vanaf hier heb je namelijk een adembenemend uitzicht over Tossa de Mar en omliggende omgeving. Verder beschikt Tossa de Mar ook over een hoop mooie stranden en baaitjes en vind je er veel lekkere restaurantjes. Je zult je hier prima vermaken.

Tossa de Mar, mooie dorpen aan de Costa Brava

2. Calella de Palafrugell

Calella de Palafrugell is één van mijn favoriete dorpjes aan de Costa Brava. Het fijne aan dit dorpje is dat er haast geen hoogbouw is. Door de authentieke vissersbootjes die op het strand liggen, de  schattige witte huisjes en smalle steegjes straalt dit dorpje een unieke charme uit. Houd je van wandelen? Dan zit je goed in Calella de Palafrugell. Langs de kust is er namelijk een mooi wandelpad aangelegd. Zo kun je makkelijk naar het naastgelegen Llafranc wandelen. Verder beschikt Calella de Palafrugell over enkele prachtige stranden en baaitjes en een botanische tuin die erg leuk is om te bezoeken.

Lees ook:  Ciutat de les Arts i les Ciènces – Valencia

3. Pals

Pals hoort ook zeker thuis in het rijtje mooie dorpen aan de Costa Brava. Wanneer ik over Pals spreek, heb ik het over het oude middeleeuwse centrum van Pals iets meer landinwaarts en niet over het gedeelte aan het strand. Omdat Pals op een heuvel is gebouwd is het dorp al vanaf een afstand al te zien. Ook in dit dorpje waan je je weer helemaal terug in de tijd. Leuk weetje: Pals verbouwt haar eigen rijst en beschikt over rijstvelden. De rijstvelden zijn zeer de moeite waard om eens te bezoeken.

4. Cadaqués

Cadaqués is een oud vissersdorpje gelegen in het noorden van de Costa Brava. Het dorp is gelegen in een prachtige baai en wordt omringt door het natuurgebied Cap de Creus. Je vindt hier allemaal witte huisjes, smalle straatjes en authentieke vissersbootjes op jet strand. In de twintigste een vestigden zich een paar bekende Spaanse kunstenaar in Cadaqués. De surrealistische kunstenaar Salvador Dalí had een huis in Port Lligat. Dit is een dorpje net buiten Cadaqués gelegen. Omdat Dalí zo van Cadaqués hield, staat er hier een standbeeld van hem op het strand en sinds 1997 is zijn huis een museum.

Ben jij ook wel eens aan de Costa Brava geweest? Welke plaats is jou het meest bijgebleven? Laat gerust hieronder een reactie achter.

Over de auteur

Rosalyn van Moorselaar is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Ze houdt zich niet alleen bezig met het schrijven van artikelen over reizen, maar schrijft ook over allerlei andere onderwerpen!

Misschien vind je dit ook leuk:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *