Misschien kun je komend jaar niet op vakantie gaan naar je favoriete bestemming, heb je geen tijd of budget voor een verre reis of wil je graag inspiratie opdoen voor een nieuwe trip. Er zijn heel veel redenen om een goed reisboek te kopen. Als echte reisfans hebben wij natuurlijk onze favorieten, en in dit artikel delen we onze top 5. 

Laat je inspireren, droom weg vanuit je luie stoel of bereid je volgende trip alvast voor.

1. 80 Duurzame reizen – Lonely Planet

Het reisboek ‘80 Duurzame reizen’ van Lonely Planet is speciaal geschreven voor degenen die hun CO2-voetafdruk willen verminderen en op een ecologische manier willen reizen. Je kunt hiermee heel Europa ontdekken zonder ook maar één keer het vliegtuig te nemen. Het reisboek bevat routekaarten met alle etappes en bestemmingen, en uiteraard informatie over hoe je naar en binnen het land van bestemming kunt reizen. Bij elke reis zie je wat de CO2 voetafdruk is per reiziger, en wat het reisbudget is dat je nodig hebt. Hierdoor wordt het plannen van je volgende duurzame trip nog makkelijker! 

Rustige bestemming Europa

2. Vakantie in eigen land – Rust & ruimte – Marlou Jacobs & Godfried van Loo

Dit populaire boek geschreven door Marlou Jacobs & Godfried van Loo laat je kennis maken met 20 bijzondere regio’s in Nederland. Rustige gebieden waar je uren kunt wandelen of fietsen, gezellige dorpjes en indrukwekkende uitzichten, het boek bevat het allemaal. De plaatsen die in dit boek worden genoemd zijn geselecteerd op rust en ruimte, zodat je grote mensenmassa’s en toeristische trekpleisters vermijd. 

Lees ook:  De goedkoopste steden voor een stedentrip Europa

Naast inspirerende foto’s en uitgebreide informatie over de regio’s bevat ‘Vakantie in eigen land’ ook tientallen fiets- en wandelroutes om de regio’s te ontdekken en niets te missen. Tijdens je dagje of weekendje weg maak je gebruik van de gratis app op je smartphone of tablet. Deze bevat een interactieve kaart zodat je precies weet wat waar te vinden is. 

Lees ook onze review van de REiSREPORT gidsen over Nederland.

3. Solo reizen – Liesbeth Rasker

Als je ooit alleen op vakantie wil gaan maar niet weet hoe je dat precies aan moet pakken, of als je ervaringen wil lezen van een fervent soloreiziger, is dit het ideale boek voor jou. In ‘Solo reizen’ vertelt Liesbeth Rasker je alles dat je moet weten. ‘Hoe waarborg je je veiligheid als je alleen reist?’ en ‘hoe maak je mooie foto’s zonder reispartner?’ zijn maar enkele voorbeelden van de vragen waarop je antwoord krijgt. Uiteraard vertelt ze ook over haar eigen reiservaringen en inspireert ze je om de stap te zetten en alleen op reis te gaan.

Soloreizen

4. 365 dagen onderweg – Floortje Dessing

Bijna iedereen heeft wel eens van Floortje Dessing gehoord. Ze is al meer dan 20 jaar te zien in diverse reisprogramma’s. Nu kun je ook haar boek ‘365 dagen onderweg’ lezen, dat niet alleen prachtige verhalen en handige tips bevat, maar ook nog eens heerlijk leest. Het lijkt of je naar een vriendin luistert die je vertelt over haar reizen en avonturen. De persoonlijke en eerlijke foto’s voegen echt iets toe aan dit mooie boek, dat bijna als reisdagboek gezien kan worden.

Wijngaarden

5. Wijnroutes – Lonely Planet

Als wijnliefhebber ontdek je graag lokale wijnen tijdens je vakantie. Maar wist je dat er ook echte wijnvakanties zijn? Het boek ‘Wijnroutes’ van Lonely Planet bevat maar liefst 52 routes die je door de mooiste en meest interessante wijnstreken leiden. Naast informatie over de wijngaarden en wijnen staat het boek ook vol tips voor je overnachtingen en andere activiteiten in de regio. 

Lees ook:  10 bijzondere vakantiebestemmingen die je echt moet ontdekken

Een groot deel van de routes bevinden zich in Europa, maar ook landen als Australië, Libanon, Zuid-Afrika en Argentinië hebben een plaatsje verdiend in dit uitgebreide reisboek voor wijnliefhebbers. 

Wil je nog meer reisgerelateerde producten of cadeautips? Bekijk dan ons artikel over de 5 beste spellen over reizen.

Heb jij een ander favoriet reisboek? Laat het ons weten in de reacties! 

Top 5 reisboeken - het beste reisboek

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Misschien vind je dit ook leuk:

2 reacties

  1. Het boek van Floortje Dessing lijkt me interessant, ze heeft zoveel gezien. Ik zou graag weer op vakantie willen. Heb nog wel een lijstje: nog een autotrip in usa, japan, op bezoek in lissabon, zuid Frankrijk, praag, Barcelona, nooit genoeg. Ik hou van reizen en ontdekken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *