Is voor jou een vakantie meer dan luieren in de zon en wil je ook wat beleven tijdens die kostbare vrije dagen? Backpacken door Papoea Nieuw-Guinee is beslist een echt avontuur maar ook niet iedereens ding. In Europa is verrassend veel te beleven en je hoeft er geen hele dag voor in een vliegtuig te zitten. Wat vind je van de 10 onderstaande bestemmingen voor avontuurlijke reizigers? De meeste zijn geschikt voor avontuurlijke stellen maar ook einzelgängers kunnen hun hart ophalen.

10 bestemmingen voor avontuurlijke reizigers op een rij

Als jij graag de ongebaande wegen gaat en totaal gaat voor de ervaring, dan zijn de onderstaande bestemmingen voor avontuurlijke reizigers vast iets voor jou.

1. Onderwatermuseum Cyprus

Een museumbezoek op vakantie klinkt wellicht erg burgerlijk, maar als dat onder water kan? MUSAN is een museum voor de kust van het eiland van Aphrodite: Cyprus. Het is toegankelijk voor duikers en snorkelaars. Een ervaring die je nooit meer zal vergeten. Even verderop in Green Bay kan je op zoek gaan naar zeeschildpadden die hier gras komen eten. Met een snorkel heb je al een goede kans er een te ontmoeten. Wees wel voorzichtig om de schuwe dieren niet te laten schrikken en hou afstand.

2. Logeren in een hobbithuis

In Mi Tesoro kan je wellicht een droom tot werkelijkheid laten komen. Je kan hier namelijk midden in de natuur een hobbithuisje huren. Romantisch en echt heel bijzonder. Op het domein lopen paarden en honden rond die volkomen gewend zijn aan bezoekers. Mensen zie je er nauwelijks, maar wel het prachtige landschap van Spaans Galicië.

3. De mooiste dierentuin van Europa

Al meerdere malen is Pairi Daiza onderscheiden als de mooiste dierentuin van Europa, terwijl het park gewoon in de Belgische Ardennen ligt. Waarom is een bezoek aan het park een avontuur? Had jij verwacht tussen de pinguïns te kunnen lopen in België? Maar het is ook de opbouw van het park. Het is verdeeld in 8 werelden. Je hebt echt het gevoel in Canada te zijn waar de beren en wolven rondlopen. Even later ben je op Bali in de sidderende hitte van de tropen. De verblijven zijn ruim en je hebt een goed zicht overal. De dieren zien er gezond en vrolijk uit en dat is ook niet overal het geval.

Lees ook:  10 x ongerepte natuur in Europa

4. Cruise

Een cruise maken is niet ieders ding mede vanwege de all-inclusive sfeer en de mensenmassa aan boord. Maar het kan ook een echt avontuur zijn als je het goed regelt. Wat dacht je van de mooiste zonsopgangen en -ondergangen op zee. Een fikse storm op de Noordzee is ook iets dat je het beste mee kan maken op een flink cruiseschip. De excursies hoef je niet mee te maken met de andere passagiers. Ga gerust zelfstandig op avontuur maar zorg dat je op tijd terug bent. Het schip wacht op niemand. Het prettigste van een cruise is wellicht ook dat je maar een keer met je bagage hoeft te sjouwen en toch vele bestemmingen kan aandoen. Alleen voor ouderen? Beslist niet.

avontuurlijke cruise Noorwegen

5. Overnachten op een onbewoond eiland

Uiteraard moet je eerst een vergunning aanvragen, maar dan kan je met je tentje naar de Cies Eilanden voor de kust van Galicië. De stranden zijn er parelwit en doen denken aan de Stille Zuidzee. Het strand Playa de Rodas werd door de Guardian uitgeroepen tot het beste strand ter wereld. Maar er woont niemand op de 3 kleine eilanden en er zijn geen voorzieningen. Derhalve moet je alles zelf meebrengen voor een overnachting die je nooit zal vergeten. Maar je bent immers avonturier of niet soms? Let op: er mag geen snipper afval achter blijven op de eilanden op straffe van hoge boetes.

6. Voetbal op het hoogste niveau

Als je een echte fan bent wil je natuurlijk eens een wedstrijd bijwonen van Barcelona of Real Madrid. Die droom is echt niet moeilijk om waar te maken. Als her geen topwedstrijd zoals de Classico is, kan je genoeg goedkope kaartjes krijgen. En in Camp Nou (momenteel in renovatie) of Santiago Bernabéu heb je overal goed zicht op het veld. Goedkope plaatsen zijn genoeg want het is de beleving waarom het draait. Tienduizenden Spanjaarden of Catalanen die vurig meeleven ook als er weinig lijkt te gebeuren.

Lees ook:  Top 5 duinwandelingen: lekker wandelen in de duinen

7. Rondreis door Andalusië

Komt er veel Spanje voor in deze lijst? Dat is niet verwonderlijk omdat het land zoveel te bieden heeft. Kijk bijvoorbeeld eens rond in Andalusië.  Hier vind je de oude steden Cordoba en Granada met de Moorse roots. De Caminito del Rey in El Choro werd eens tot de meest gevaarlijke wandelpaden ter wereld gerekend. Ook vandaag de dag zullen de diepe ravijnen je hart soms laten bonzen. In de Siërra Nevada ligt er een groot deel van het jaar sneeuw en heerst de rust van ongerepte natuur.

Andalusie

8. Zwarte stranden

Vergeet de goudgele stranden van onze kust of de poederwitte op de eilanden in de Atlantische Oceaan. De ware avonturier zoekt een zwart strand voor zichzelf. Daarvoor hoef je niet naar Hawaii of de VS. Ook het mooiste zwarte strand vind je gewoon in Europa, namelijk in het gebied rond Vik op IJsland. National Geografic noemde dit het mooiste niet-tropische strand op aarde. De zee beukt er onafgebroken op de ruige zwarte rotsen en het regent er regelmatig. Maar je kwam toch niet om te zonnebaden?

9. Über die Wolken

Sommige dingen moet je hebben meegemaakt om te kunnen beseffen hoe bijzonder het is. Er zijn meerdere gebieden in Europa met hooggebergte waar je kan wandelen boven de wolken. Als het weer meezit, zal het niet de ijle lucht zijn die je de adem beneemt. Hier tussen de bergtoppen lijkt zich een andere wereld te bevinden die zo vredig en mooi is dat je er maar moeilijk afscheid van zult kunnen nemen.

10. Kajakken naar de Benagil grot

De Algarve biedt meer dan een goedkope zonvakantie. Informeer eerst naar het weer voordat je deze kajaktocht onderneemt, je zou niet de eerste zijn die door ruw water in de problemen komt. De beloning voor een goed getimede tocht is de moeite waard. De Benagil grot is wonderbaarlijk mooi. Even de rust nemen voordat je de terugtocht begint. Weer een item om te schrappen van je bucketlist of juist eraan toe te voegen.


Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Over de auteur

Rosalyn van Moorselaar is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Ze houdt zich niet alleen bezig met het schrijven van artikelen over reizen, maar schrijft ook over allerlei andere onderwerpen!

Misschien vind je dit ook leuk:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *