Vandaag de dag kun je je leven niet meer voorstellen zonder smartphone. Dat betekent dat je ook op reis eigenlijk niet zonder kunt. En soms kun je er zelfs heel goed gebruik van maken. Wij hebben de beste reisapps van 2021 voor je verzameld. 10 reisapps waar je echt wat aan hebt!

10 reisapps waar je echt wat aan hebt

Als je op reis gaat, zoek je natuurlijk naar specifieke apps die het jou makkelijker maken. Een top 10 van reisapps, of je nu gaat backpacken, kamperen of genieten van de luxe van een hotel.

1. Google Maps of Maps.me

Google Maps is je ideale metgezel tijdens een reis door binnen- en buitenland. Als je in een vreemde omgeving bent, raak je vrijwel zeker een keer de weg kwijt. Met Google Maps weet je altijd precies waar je bent. Beslist een van de beste reisapps van 2021 dus. Maar niet iedereen kiest graag voor online navigatie. Je kunt ook apps downloaden waarbij je de kaarten van specifieke gebieden ook offline kunt gebruiken. Een voorbeeld hiervan is Maps.me.

Heb je een iPhone? Dan kun je Google Maps eveneens downloaden, maar je kunt ook gebruikmaken van de standaard navigatieapp die al op je iPhone staat. Deze wordt doorgaans weergegeven onder ‘Kaarten’.

2. TripIt

Je reis uitstippelen via een app? Dan is TripIt een app die jij goed kunt gebruiken. Alles kun je namelijk bewaren in deze app: informatie over je autoverhuur, je vliegtickets en je hotelreserveringen. Je kunt je reserveringen zo doormailen of ze worden automatisch van je gmail geplukt en alles staat zo op een rijtje!

3. Booking.com

Natuurlijk vergeten we ook de accommodatie niet als we denken aan de beste reisapps van 2021. Via Booking.com kun je heel gemakkelijk een accommodatie boeken die je achteraf kunt betalen. Wanneer je regelmatig via deze aanbieder boekt, krijg je vaak ook mooie kortingen. Als Genious heb je recht op bepaalde voordelen, zoals een gratis fiets tijdens je verblijf of een drankje bij aankomst.

Lees ook:  Vakantie-ideeën Nederland 2022: coronaproof op vakantie

Booking.com

 

4. Google Translate

Je wilt jezelf het liefst overal ter wereld verstaanbaar maken, maar dat valt niet overal mee. Google Translate heeft dan een heel handige app, waarmee je zelfs tekens live kunt vertalen. Ideaal wanneer je ineens met Chinees of Russisch geconfronteerd wordt. Je gebruikt je scherm om live tekens te vertalen en je kunt zo checken wat er op dat pakje in de supermarkt staat of wat er op het mededelingenbord bij de metro vermeld staat.

5. Free Wifi Finder

Ook in het buitenland kun je eigenlijk niet zonder wifi. Gebruik daarom een app die de wifi makkelijk voor je opspoort: de Free Wifi Finder. Zo kun je voordelig internetten en hoef je niet lang te zoeken naar een café of andere locatie waar gratis wifi aangeboden wordt. De app navigeert je zo naar een gratis hotspot in de buurt. En handig… hiervoor hoef je niet online te zijn!

6. TooGoodToGo

Niet alleen het avontuur van de reis aangaan, maar dat ook nog eens voordelig doen. Dat doe je met de app TooGoodToGo. Diverse winkels en restaurants bieden restjes aan tegen een scherpe prijs. Ideaal voor het ontbijt bijvoorbeeld. Zo voorkom je bovendien voedselverspilling. Het wordt ook wel de ‘Magic Box’ genoemd, omdat het natuurlijk elke dag weer een verrassing is wat je krijgt. Je kunt de app ook gewoon in Nederland gebruiken.

7. PackPoint

Je koffer inpakken is echt niet altijd een gemakkelijk klusje. Maar deze app kan jou daar voortaan bij helpen. De app komt met een handige lijst van spullen die je beslist bij je moet hebben. Dit wordt allemaal geadviseerd op basis van de lengte van je trip, de locatie en het weer ter plaatse. Het inpakken moet je wel zelf doen, maar daarvoor hebben wij alvast wat handige tricks:

Lees ook:  10x de mooiste bezienswaardigheden van Noorwegen

Tips om je koffer in te pakken

8. Tripadvisor

Wie kent de app niet? Tripadvisor kan je soms net het advies geven dat je nodig hebt. In deze app kun je de reviews lezen van anderen over plaatsen die jij wilt bezoeken. Zo kun je uit de reacties van anderen bijvoorbeeld opmaken of dat ene museum geschikt is om met je kids naartoe te gaan en of dat restaurantje op de hoek echt wel zo leuk is als het er van buiten uitziet.

9. Polarsteps

Wil je iemand aan het thuisfront precies laten weten waar jij bent? De app Polarsteps volgt al jouw stappen! Je route en de plaatsen waar je bent geweest worden mooi weergegeven op een kaartje. De reisroute met foto’s en locaties worden opgenomen in je ‘reisdagboek’ zodra je weer online bent. Mooi om te delen met familie en vrienden. Nog mooier is dat je aan het eind van je reis eenvoudig een fotoalbum kunt bestellen. Een van de leukste reisapps bij backpacken!

10. Uber

Taxi nodig? Gebruik dan de Uber-app. Deze app mag niet ontbreken aan het lijstje met beste reisapps van 2021. Je kunt hierbij van tevoren het soort taxi kiezen. Je vult gewoon je locatie en je bestemming in en krijgt dan de beschikbare taxi’s te zien. Omdat je ook kunt kiezen voor ‘shared drive’, een taxi delen met iemand anders, pakt dit vaak veel voordeliger uit dan zomaar een taxi nemen. Bovendien weet je van tevoren al wat het tarief gaat worden. Dat betekent achteraf geen strijd met de taxichauffeur.

Heb jij een handige reisapp die je met ons wilt delen? Aarzel dan niet om die achter te laten in een reactie.

Over de auteur

Rosalyn van Moorselaar is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Ze houdt zich niet alleen bezig met het schrijven van artikelen over reizen, maar schrijft ook over allerlei andere onderwerpen!

Misschien vind je dit ook leuk:

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *