De meest voorkomende fouten van reizigers, ze zijn er echt. Reizen is leuk, maar er kan ook wel eens iets fout gaan. En er zijn fouten die heel regelmatig gemaakt worden. Denk aan foutjes met betrekking tot de reis zelf, maar ook aan miskleunen met je bagage. Maak jij je hier ook schuldig aan?

De 10 meest voorkomende fouten van reizigers

Wij hebben de 10 meest voorkomende fouten die reizigers maken op een rij gezet. Herken jij jezelf in een van deze punten?

1. Te laat

Iedereen komt wel eens te laat. Maar als je te laat bent voor je vlucht, dan is dat toch wel een echte misser. Mij is het één keer bijna overkomen. De ‘last call for immediate boarding’ klonk toen ik bij de douane was, die uiteraard net op dat moment nog een extra check wilde. Ik heb beslist hard gerend om het vliegtuig te halen. Je hoort overigens niet alleen vaak dat mensen hun vlucht missen. Het gebeurt ook wel eens dat mensen te laat zijn voor hun cruise. En dan sta je daar plotseling op een verlaten kade!

Te laat

2. Te veel meenemen

Een van de meest voorkomende fouten van reizigers is dat zij veel te veel meenemen op reis. Met die laatste zak snoep erbij wordt je koffer misschien net zo zwaar dat het echt niet meer comfortabel reizen is. Maar vooral schoenen zijn vaak een probleem. Maak een keuze en kies dan vooral voor je comfort. Wanneer je koffer helemaal vol zit, is het inpakken ook geen pretje. Dat geldt voor zowel de heenreis als de terugreis. Om over backpacken maar niet te spreken. Houd altijd een beetje ruimte voor unieke souvenirs en denk aan onze andere tips om je koffer in te pakken.

Lees ook:  Top 5 duinwandelingen: lekker wandelen in de duinen

3. Geen cash op zak hebben

Zeker in coronatijd hebben we geleerd wat pinnen is. Maar toch is het altijd verstandig om wat cash geld op zak te hebben. In sommige gevallen kun je helemaal niet per pin betalen. En het is toch wel erg vervelend als blijkt dat je geen geld hebt voor de taxichauffeur. In zulke situaties wil je niet belanden. Zorg er daarom altijd voor dat je cash op zak hebt en pin op tijd bij als het opraakt.

Meest voorkomende fouten van reizigers cash

4.  Een te strakke planning

Als fervente reizigers begrijpen wij als geen ander dat je écht alles wilt zien tijdens je reis. Maar is het niet een beetje te veel? Je kunt beter twee dingen goed zien dan vijf dingen voor de helft! Een te strakke planning zorgt ervoor dat je weliswaar alle bezienswaardigheden af kunt vinken, maar uiteindelijk toch niet met een voldaan gevoel vertrekt. Ook kan je reisschema in het geding raken met een te strakke planning.

5. Geen kleding in je handbagage

Misschien lijkt het voor jou onnodig, maar als je koffer onverhoeds zoekraakt op het vliegveld, dan ben je toch erg blij met die kleding in je handbagage! Bovendien is het echt een probleem als je in warme winterkleding vertrekt voor je zonnige bestemming of, nog erger, in zomerkleren op een ijskoude bestemming aankomt. Op zo’n moment ben je maar wat blij met de juiste kleding in je handbagage.

6. Vertrekken zonder naar de locatie van je accommodatie te kijken

Deze fout is om twee redenen niet echt verstandig. Allereerst is het een probleem als je op je bestemming aankomt, maar vervolgens niet weet waar je naartoe moet. Als er bijvoorbeeld twee hotels met dezelfde naam zijn, dan is dit beslist geen succes. Verder is het altijd goed om de buurt van een accommodatie te checken op veiligheid. Wanneer het een buurt is met veel zwervers, loop je daar ’s nachts ook niet zo op je gemak. Let hier extra op wanneer je alleen op reis gaat.

Lees ook:  10 leuke steden in Nederland voor een weekendje weg

7. Op een terras neerstrijken naast een toeristische bezienswaardigheid

Natuurlijk is het best eens leuk om een drankje te drinken op de Champs-Elysées of om een cocktail te nemen bij Mont St. Michel. Maar realiseer je wel dat er een straat verderop waarschijnlijk net zulke leuke restaurantjes zitten, die misschien wel de helft goedkoper zijn. Bij de bezienswaardigheden is het vaak niet alleen duur, maar ook behoorlijk druk. Dat maakt de service er niet altijd beter op. Denk daarom altijd even na voor je op een terras neerstrijkt.

Terrassen bij bezienswaardigheid

8. Deelnemen aan toeristische attracties met dieren

Hartstikke vertederend: die dieren die je tegenkomt op reis. Maar een ritje op een kameel of een rendiertochtje door een park valt toch wat tegen als je erachter komt dat de dieren slecht behandeld worden. Vaak moeten deze dieren zoveel rondjes lopen per dag, dat ze helemaal afgepeigerd worden. Kijk maar eens naar de kamelen op je route, wanneer je in een oosters land bent. Een rondrit door de woestijn is vaak prima, maar een rondje van 20 meter over een parkeerplaats bij een drukke attractie is geen goed idee. Je zal zien dat de knieën van deze dieren er helemaal niet gezond uit zien. Natuurlijk zijn er ook attracties waarbij de dieren wel goed verzorgd worden!

Dieren bij toeristische attracties

9. Je comfortzone niet verlaten

Reizigers zijn van nature avontuurlijk, maar niet iedereen is bereid zijn comfortzone te verlaten. Soms maak je een keuze vooral omdat die veilig voelt voor jou. Durf je comfortzone eens te verlaten en proef dat lokale eten maar gewoon. Of maak dat ritje door de jungle. Of probeer de salsa eens mee te dansen. Verbreek je dagelijkse routines, durf en geniet!

10. Verplichtingen voelen

Vakantie is vooral het gevoel van vrijheid dat je hebt. Ga daarom geen verplichtingen voelen, zoals ‘ik moet die en die bezienswaardigheid nog zien’ of ‘ik moet beslist om die en die tijd eten’. Geniet van je vakantie en denk niet in ‘moeten’. Het is een voorrecht om in een andere omgeving of een andere cultuur te zijn; geniet daarvan!

Herken jij deze meest voorkomende fouten van reizigers?

Heb jij een van de bovenstaande fouten wel eens gemaakt of heb je een andere blunder begaan? Deel die dan met ons. Wie weet kunnen we er nog wat van leren!

Over de auteur

Rosalyn van Moorselaar is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Ze houdt zich niet alleen bezig met het schrijven van artikelen over reizen, maar schrijft ook over allerlei andere onderwerpen!

Misschien vind je dit ook leuk:

2 reacties

  1. Ik heb nog nooit kleding in mijn handbagage meegenomen inderdaad dus dat is er al één, verder valt het volgens mij wel mee. Behalve dat ik vaak te veel plan haha, maar dat zou ik nu niet snel weer doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *