Misschien ben jij jarig in november en heb je om die reden iets te vieren. Voor de meeste mensen is november echt een grijze, kille en vaak natte maand. In december kan je je in ieder geval verheugen op een aantal echte feestdagen. In oktober zijn er vaak nog meerdere mooie dagen, waarop je ook in Nederland een terrasje kan pakken. November is echter een herfstmaand pur sang. Als jij de zon niet lang kan missen, is het ook een optie om zelf daarnaar op zoek te gaan. Een zonvakantie is Europa is in november goed mogelijk, indien je maar de juiste bestemming kiest. Waar is het mooi weer in oktober/november in Europa? Hieronder vind je een aantal opties voor een zonvakantie in Europa in november.

Waarom een zonvakantie in november?

Het is uiteraard niet voor iedereen mogelijk om in november naar de zon te reizen, maar het heeft beslist een aantal voordelen. Als je van de zon houdt maar ook graag wat rond kijkt op je bestemming is november een mooie tijd. De temperaturen zijn aangenaam maar niet extreem. De meeste bezienswaardigheden kan je bezoeken zonder last te hebben van massatoerisme. En uiteraard zal je als echte Nederlander ook graag horen dat november een zeer voordelige maand is om accommodaties te boeken. Hotels en campings zijn in deze maand grotendeels nog open. Voor de relatief beperkte aantal bezoekers is er dan extra aandacht, terwijl de prijzen juist laag zijn.

Waar is het warm in Europa in november? 6 zonvakanties in Europa

Een aantal tips voor een zonvakantie in Europa in november op basis van temperatuur (gemiddeld en overdag).

Lees ook:  Verrassende oud en nieuw tradities in het buitenland

Canarische eilanden 22°C

Niet voor niets is dit een van de meest populaire bestemmingen in de herfst en winter. Hier kan je verzekerd zijn van veel zon en aangename temperaturen. De Canarische eilanden hebben ieder voor zich iets bijzonders te bieden en zijn zeer verschillend. Eiland hoppen is uiteraard een mooie manier om lekker actief te zijn. Maar fijn ontspannen bijkomen op een goudgeel strand in de zon klinkt ook niet slecht voor november immers.

Booking.com
zonvakantie in Europa in november

Cyprus 21°C

Voor veel mensen is de ligging van Cyprus een verrassing, omdat het zich onder Turkije bevindt en een uurtje vliegen vanaf Griekenland. Het mooie eiland dankt de hoge temperaturen aan deze zuidelijke ligging. Het zeewater is in november gemiddeld rond de 23°. In november valt er af en toe (een beetje) regen op het eiland. Met 16 millimeter verspreid over 8 dagen valt dat reuze mee. De andere 22 dagen is het zonnig en perfect weer om te ontspannen of juist de bezienswaardigheden te gaan bewonderen.

Booking.com

Malta 20°C

Malta ligt midden in de Middellandse zee en relatief dichtbij Tunesië. Op het kleine eiland vind je dan ook een verrassende mengelmoes van Europese en Noord-Afrikaanse cultuur. In november is het rustig op Malta en kan je het eiland op je gemak verkennen. Terrasjes zijn er in die maand ook in overvloed, waarbij de een nog een mooier uitzicht heeft dan de ander. Wil je een uitstapje maken? Behalve Noord-Afrika is Sicilië ook goed bereikbaar vanaf Malta.

Booking.com

Costa del Sol 19°C

Waar is het warm in Spanje in november? Aan de Costa del Sol! Uiteraard kan je aan de naam al ontlenen dat het hier zonniger is dan op de andere costa’s. Zwemweer is het met 19°C niet echt meer, maar aan het strand is het goed toeven. In november kan je ook de echte Costa bezoeken die vaak maar enkele kilometers van de kust te vinden is. Met de aangename temperaturen in deze herfstmaand is wandelen en fietsen een genot aan de Spaanse kust.

Lees ook:  10 x ongerepte natuur in Europa
Booking.com
Waar is het warm in Spanje in november

Algarve 19°C

De Algarve is populair geworden voor Nederlanders. De Portugese kust lijkt veel op de Spaanse en is eigelijk een voorzetting daarvan. Met goudgele, brede stranden en kleine baaitjes afgesloten met forse rotsen is het hier aangenaam verblijven in de zomer. Maar het gebied is even charmant in november en de temperatuur nodigt dan uit om de omgeving te gaan verkennen. Op een paar kilometer van het strand vind je in de bergachtige streken het echte Portugal onaangetast door het toerisme.

Booking.com
Waar is het warm in Europa in november?

Sicilië 17°C

Voor veel toeristen is de verzengende zomerhitte op dit Italiaanse eiland te veel van het goede en een reden om dit deel van Italië te mijden. In november is het er overdag gemiddeld 17°C. Een heerlijke temperatuur om een strandwandeling te maken of onder begeleiding de imposante vulkaan Etna te bezoeken. Verbaas je over de vele Griekse invloeden die je hier nog vindt, onder andere in de heerlijke maaltijden.

Booking.com

Heb jij ook tips voor een zonvakantie in Europa in november? Deze kan je hieronder vermelden.


Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Over de auteur

Rosalyn van Moorselaar is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Ze houdt zich niet alleen bezig met het schrijven van artikelen over reizen, maar schrijft ook over allerlei andere onderwerpen!

Misschien vind je dit ook leuk:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *