Houd jij ook van reizen én van spelletjes doen? Dan hebben we hier de 5 beste spellen over reizen voor je verzameld. Van diverse spellen over reizen is ook nog eens een reiseditie beschikbaar, dus als je veel reist, is er ook nog eens een uitvoering voor in je koffer. Dit zijn volgens ons de 5 beste spellen over reizen.

De 5 beste spellen over reizen

1.

Pocket Escaperoom Diefstal in Venetië

Aantal spelers: 1-6
Leeftijd: 12-99
Speeltijd: 60 minuten

Ken jij het escaperoomspel al?

Wist je dat je niet per se meer naar de escaperoom toe hoeft voor een echt escaperoomspel? Er zijn nu ook kaartspellen die op een escaperoom gebaseerd zijn. Optimaal puzzelplezier én spanning! Je krijgt een stapel van 60 kaarten die raadsel en voorwerpen bevatten. Je krijgt een uur de tijd om alle puzzels op te lossen. Ga jij dat halen?

Waar gaat dit reisspel over?

Er zijn inmiddels veel verschillende versies van een pocket escaperoomspel beschikbaar. Bij ‘Diefstal in Venetië’ word je door een mysterieus type aangesproken. Hij wil hulp bij het overvallen van een casino. Weiger je, dan zal je identiteit worden prijsgegeven aan de politie en dat is natuurlijk het laatste wat je wilt, je bent namelijk zelf ook een dief, en een goede ook! Iedere speler is bij dit spel een type dief, bijvoorbeeld een bomexpert of hacker. Met de informatie die jij als typetje in handen hebt, kun je het raadsel ontrafelen. Daardoor is het fijner om dit spel echt met meerdere mensen te spelen. Het kan wel met zijn tweeën, maar dit kost je wellicht iets meer tijd dan 1 uur.

Lees ook:  De Franse rommelmarkt - tips en informatie

De Pocket Escaperoom Diefstal in Venetië is, evenals de andere uitvoeringen, te koop bij bol.com.

2. Ticket to ride Europe

Aantal spelers: 2-5
Leeftijd: 8-99
Speeltijd: 60 minuten

Waar gaat dit reisspel over?

Met de trein door Europa reizen: klinkt dat niet heel aantrekkelijk? In dit spel kun je dat gewoon op het bord in de huiskamer doen. Je kunt over het hele continent reizen. Denk daarbij aan een tochtje per veerboot over de Zwarte Zee of een reisje door de lange tunnels in Zwitserland. Ben jij degene die enorme treinstations in de hoofdsteden gaat bouwen?

Je bouwt een treinnetwerk op. Met bestemmingskaarten ga jij een route volgen. Je moet dan wel de verbindingen tussen steden in handen hebben, maar dat lukt alleen met de juiste kaarten. De winnaar is degene met de meeste punten.

Voor wie is Ticket to ride geschikt?

De kaart van Europa is echt erg mooi uitgewerkt en trekt meteen de aandacht van zowel jong als oud naar zich toe. Het spel is makkelijk aan te leren en het leukste met meer dan 2 spelers.

Er zijn uitbreidingen beschikbaar en er is een speciale kindereditie voor jonge kinderen.

De basiseditie van Ticket to ride Europe is te koop bij bol.com.

3. Catan basisspel

Aantal spelers: 3-4
Leeftijd: 10-99
Speeltijd: 90 minuten

Waar gaat dit reisspel over?

Het Catan basisspel is de nieuwe editie van Kolonisten van Catan. Er zitten miniaturen in en het artwork is vernieuwd, waardoor het spel wat geavanceerder is dan Kolonisten van Catan. Het is een handelsspel dat doet denken aan Carcassonne. Het werkt namelijk ook met landtegels en het opbouwen van bijvoorbeeld een stad. Catan is echter wat uitgebreider. Hier gaat het ook om handelen in grondstoffen. Verder is er een struikrover die een stuk land kan leegroven. Oppassen dus. Heb jij als eerste 10 punten gehaald? Dan ben jij de winnaar.

Catan

Welke edities zijn er beschikbaar van Kolonisten van Catan?

Er zijn uitbreidingen beschikbaar, een reiseditie en er is een junior versie.

Het Catan basisspel is verkrijgbaar bij bol.com.

4. Azul

Aantal spelers: 2-4
Leeftijd: 8-99
Speeltijd: 40 minuten

Lees ook:  Mont St. Michel bezoeken en er overnachten – onze tips

Waar gaat het spel over?

Ga je mee naar Portugal? In dit bordspel krijg je als opdracht om de muren van het paleis van koning Manuel I te versieren. De koning is geïnspireerd geraakt tijdens zijn bezoek aan het Spaanse Alhambra en wil nu net zoiets. Je versiert het paleis met de mooiste tegels (Azulejos). Voor bepaalde patronen en sets die helemaal compleet zijn krijg je meer punten. Verspil je materiaal? Dan moet je weer punten inleveren. Heb je de meeste punten, dan ben jij de winnaar van Azul.

Wat voor soort spel is Azul?

Het lijkt een soort puzzelspel, maar er zit ook strategie in. Daardoor is het nog leuker dan je op het eerste gezicht denkt. Het ziet er mooi uit en kan vaak gespeeld worden.

Er zijn verschillende uitbreidingen/varianten verkrijgbaar.

Het Azul – bordspel is verkrijgbaar bij bol.com.

5.

Carcassonne

Aantal spelers: 2-6
Leeftijd: 8-99
Speeltijd: 20-30 minuten

Waar gaat dit reisspel over?

Carcassonne draait allemaal om de eeuwenoude Franse stad Carcassonne. Je bouwt de stad op tijdens het spel, het speelt dus ergens in de middeleeuwen. Je hebt landtegels waar je een horige op kunt plaatsen. Er zijn verschillende soorten tegels, waaronder kloosters, wegdelen, stadsdelen of stukken land. In principe mag er maar één horige per project zijn, maar door die aan elkaar te verbinden, kunnen er toch meer horigen op een stuk terecht komen. Daar krijg je ook punten voor, maar die verschillen dan weer per project. De winnaar is degene met de meeste punten.

De 5 beste spellen over reizen

Hoe werkt het spel Carcassonne?

Het doel is dus om zoveel mogelijk punten te verdienen. Hoe doe je dat? De starttegel ligt open op tafel. De rest van de tegels wordt geschud en op stapels gelegd. Per speler krijg je 7 horigen, allemaal van je eigen kleur. Als speler pak je telkens als je aan de beurt bent een nieuwe landtegel. Daarop mag je één horige plaatsen. Ook afgebouwde projecten tellen mee voor je punten. De eindtelling komt als alle landtegels op zijn en op het spel liggen.

Er zijn uitbreidingen beschikbaar én er is een reiseditie.

De basiseditie van Carcassonne is te koop bij bol.com.

Wat is jouw favoriet?

Dit zijn volgens ons de 5 beste spellen over reizen. Maar misschien heb jij nog een leuke aanvulling voor ons! Wat is jouw favoriete spel voor thuis of voor op reis?

Bekijk ook: Wat te doen met kerst 2020?

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Over de auteur

Rosalyn van Moorselaar is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Ze houdt zich niet alleen bezig met het schrijven van artikelen over reizen, maar schrijft ook over allerlei andere onderwerpen!

Misschien vind je dit ook leuk:

1 reactie

  1. Mijn vriend en ik vinden Ticket to Ride juist leuker om met ons tweeën te spelen dan met meer mensen. Ik ben helemaal verslaafd aan Qwixx. Dat spel raad ik aan iedereen aan. Het gaat niet over reizen, maar is wel makkelijk om mee te nemen en kost niet heel veel tijd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *