Dat een stedentrip niet duur hoeft te zijn, dat wisten we al wel. Maar wat zijn de goedkoopste steden in Europa? Welke stad kun je het beste kiezen voor een budget stedentrip? Wij hebben de goedkoopste steden voor een leuke stedentrip voor jou op een rij gezet, met geschatte prijzen. Hierbij is alles inbegrepen, van slapen tot eten en entreegelden.

1. Belgrado, Servië

Een dagje in Belgrado kost je waarschijnlijk rond de € 40,00. Voor een gemiddelde accommodatie ben je waarschijnlijk zo’n € 25,00 per nacht kwijt. Dat betekent dat je zeker een goedkope stedentrip naar Belgrado kunt plannen. Is het geen gek idee dat een uitgebreid etentje daar waarschijnlijk net zoveel kost als een paar uurtjes parkeren in Amsterdam?

Belgrado

2. Zagreb, Kroatië

Een stedentrip combineren met een zonvakantie? Dat klinkt jou toch ook als ideaal in de oren? In Zagreb kan het. Bekend zijn het kabelbaantje Ilica en de majestueuze kathedraal. Een dagje weg in Zagreb gaat je rond de € 55,00 kosten en een overnachting in een gemiddelde accommodatie zal waarschijnlijk rond de € 30,00 liggen. De natuur in de omgeving is overigens ook prachtig, waardoor je ook voor een camping in de buurt kunt kiezen.

Zagreb

3. Ljubljana, Slovenië

Slovenië is waarschijnlijk niet de eerste bestemming waar je aan denkt bij een stedentrip, maar dit land is echt in opkomst. Bekende bezienswaardigheden in Ljubljana zijn het Franciscanenklooster en de driedubbele brug, Tromostovje genaamd. Verder is het hier echt heel leuk shoppen op de lokale markt. Per dag zal je stedentrip naar Ljubljana je zo’n € 65,00 kosten. De prijs voor een budgethotel ligt doorgaans rond de € 35,00 per nacht, maar je kunt natuurlijk ook voor een royaal vakantiehuis kiezen.

Lees ook:  Verborgen Parijs: 10 onbekende bezienswaardigheden van de Lichtstad
Ljubljana

4. Praag, Tsjechië

Praag is misschien wel een van de bekendste steden als je gaat zoeken naar een bestemming van je stedentrip. Maar de stad is nog steeds een van de goedkoopste steden als het om het verblijf en het eten gaat. Per dag zal je zo’n € 70,00 kwijt zijn en dat is nog steeds erg weinig als je het bijvoorbeeld vergelijkt met Londen of Parijs. Bekende bezienswaardigheden in Praag zijn de Praagse Burcht en de Karelsbrug. Vooral in de wintermaanden is het een favoriete bestemming. Denk je eens in hoe gezellig het daar is als een kerstmarkt weer op de ouderwetse manier gehouden kan worden?

Praag

5. Boedapest, Hongarije

Boedapest is een stad die bijna uit zijn voegen barst van alle historie. Houd je van een culturele stedentrip, dan is dit zeker een aanrader voor jou. We hebben de 10 mooiste bezienswaardigheden van Boedapest al eens op een rij gezet, maar de bekendste is waarschijnlijk het Parlementsgebouw. Ook de Kettingbrug en het Vissersbastion zijn overigens prachtige locaties. Een dagje in deze stad kost je ongeveer € 75,00.

Boedapest

Van goedkoopste stedentrip naar duurste stedentrip?

De ene stad is duurder dan de andere, maar wist je dat het echt heel veel scheelt? Ga je in Londen naar de dierentuin, dan mag je daar al gauw € 30,00 voor neertellen, terwijl dit in Belgrado eerder € 3,00 zal zijn. De duurste stedentrips in Europa maak je naar Londen, Parijs en Oslo.

Naar welke stad gaat jouw voorkeur uit voor een stedentrip?

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Over de auteur

Rosalyn van Moorselaar is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Ze houdt zich niet alleen bezig met het schrijven van artikelen over reizen, maar schrijft ook over allerlei andere onderwerpen!

Misschien vind je dit ook leuk:

4 reacties

  1. Tof artikel! Ik ben zelf alleen in Praag en Boedapest geweest. Boedapest herinner ik me inderdaad als een super goedkope stad. Praag daarentegen als iets minder goedkoop, maar dit kwam ook door het feit dat wij vaak midden in het centrum een drankje gingen doen. In de bovenste drie steden ben ik nog nooit geweest, maar wil ik nog wel heel graag een keer heen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *