Sinds 24 juli 2021 staat de Phare de Cordouan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Deze unieke vuurtoren staat in het estuarium van de Gironde, op zo’n 7 km van de kust. Je zou misschien denken dat er weinig te zien valt bij een zeevuurtoren, maar niets is minder waar. Van binnen lijkt het wel op een smal maar hoog kasteel, een unieke beleving!

De Phare de Cordouan bezoeken

Phare de Cordouan

De Fransen zijn erg trots op dit mooie monument, vooral nu het zijn verdiende plaats op de Werelderfgoedlijst van UNESCO heeft gekregen. Zo iets speciaals wil je natuurlijk bezoeken tijdens je vakantie, en gelukkig kan dat. Omdat je niet zomaar naar de zeevuurtoren toe kunt lopen, moet je je bezoek wel van te voren plannen.

Tip: Om je bezoek voor te bereiden kun je alvast wat Engelstalige informatie over de Phare de Cordouan en zijn geschiedenis lezen.

De vuurtoren van Cordouan is enkel bij eb te bezoeken, van april tot Allerheiligen. Met een boot (of je eigen boot) wordt je zo dicht mogelijk bij de vuurtoren afgezet, waarna je nog 15 à 20 minuten over het zand en door het (ondiepe) water moet lopen. Het is dus belangrijk dat je schoenen en een broek draagt die nat mogen worden. Het water kan soms tot je bovenbenen komen. Slippers zijn afgeraden omdat je deze al snel verliest in het water.

Lees ook:  10 x typisch Italiaans eten, desserts en 5 onbekende Italiaanse gerechten

Waar je op de boot stapt voor je bezoek aan de vuurtoren lees je zo.

Eenmaal bij de zeevuurtoren aangekomen staat je een volgende leuke uitdaging te wachten: 301 traptreden. Het is misschien wat vermoeiend, maar dat is het zeker waard! De binnenkant van deze vuurtoren is namelijk uniek en zeer onverwachts. Zo bezoek je er tijdens je rondleiding van ongeveer 1u30 een ware kapel en hier en daar een prachtig reliëf. Om alvast een idee te krijgen van wat je zult zien tijdens je bezoek aan de Phare de Cordouan kun je deze korte reportage bekijken. Het is weliswaar in het Frans, maar de beelden spreken voor zich.

Met je eigen boot naar de Phare de Cordouan

Heb je een boot gehuurd om de mooie omgeving te ontdekken? Dan kun je ook bij hoog water dicht bij de vuurtoren komen. In sommige gevallen kun je de vuurtoren dan ook bezoeken. Het is aangeraden om van te voren contact op te nemen met de organisatie die alles met betrekking tot de vuurtoren regelt. Er zijn namelijk aardig wat regels waarmee je rekening moet houden als je met je eigen boot komt.

Tip: Een windjack komt goed van pas op de boot. Ook al is het 30 graden, kan het best fris zijn op het water. Vergeet je ook niet in te smeren met zonnebrandcrème en neem een zonnebril en genoeg water mee. Er is geen drinkwater aanwezig bij de vuurtoren, dus houd hier rekening mee. Ook is het niet toegestaan het monument met zwemkleding te betreden.

Met de boot naar de Phare de Cordouan

Je kunt de shuttleboot vanaf Verdon-sur-Mer of vanaf Royan nemen. In beide gevallen duurt het uitje ongeveer 4 uur. Daarom is het, zoals we eerder zeiden, belangrijk om genoeg water mee te nemen en eventueel een tussendoortje voor de kinderen.

Lees ook:  Vlissingen, 10 bezienswaardigheden en tips voor hotel & restaurant

Qua prijs is er amper verschil tussen de twee startlocaties. Le Verdon-sur-Mer en Royan liggen allebei op iets minder dan 2 uur rijden van Bordeaux. Dus als je op vakantie bent in deze regio is een bezoek aan de vuurtoren van Cordouan goed te doen.

Haven Royan

Met de boot vanaf Verdon-sur-Mer

De prijs is inclusief toegang tot de vuurtoren en transport met de boot.

In 2021 zijn de volgende prijzen van toepassing:

  • Laagseizoen (april, mei, juni, september, oktober): € 44 per persoon voor iedereen van 2 jaar of ouder.
  • Hoogseizoen (van 1 juli t/m 31 augustus): € 49 vanaf 16 jaar, en € 42 van 2 tot 16 jaar.


De volgende betaalmethodes zijn mogelijk: 

  • Online
  • Met bankpas
  • Contant

Om te reserveren ga je naar de website van Vedette La Bohème en klik je op « réserver ».

Met de boot vanaf Royan

De prijs is inclusief toegang tot de vuurtoren en transport met de boot.

In 2021 zijn de volgende prijzen van toepassing:

  • Laagseizoen (april, mei, juni, september, oktober): € 43 per persoon voor iedereen van 1 jaar of ouder.
  • Hoogseizoen (van 1 juli t/m 31 augustus): € 49 vanaf 16 jaar, en € 43 van 1 tot 16 jaar.


De volgende betaalmethodes zijn mogelijk: 

  • Contant
  • Met bankpas

Reserveren kan via de website van Croisières La Sirène.

Kust Royan

Ontdek nog meer mooie plekjes in Frankrijk:
Bordeaux
De mooiste dorpen van de Dordogne
Mont St. Michel

Wat is jouw favoriete Werelderfgoed? Laat het ons weten via de reacties. 

Misschien vind je dit ook leuk:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *