Ga jij regelmatig alleen op reis? Alleen reizen is niet altijd even leuk, maar met deze 5 tips maak je elke reis tot een succes.

1. Ontmoet mensen

Natuurlijk, je reist alleen. Maar dat wil beslist niet zeggen dat er geen andere mensen op de wereld zijn. Tijdens je reis zal je heel veel mensen tegenkomen. Durf hen tegemoet te treden en ga eens dat gesprekje aan in de trein, op het vliegveld, in een restaurant of gewoon op straat. Je zal merken dat de meeste mensen daar open voor staan. Vind je het moeilijk om dat in een vreemde taal te doen? Geen zorgen, de ander weet ook wat het is om een vreemde taal te spreken.

2. Zorg voor een doel

Alleen op reis? Dan is het belangrijk dat je een doel hebt. Ga niet ronddwalen in een stad die je niet kent. Zoek van tevoren op wat er te doen is en welke bezienswaardigheden je kunt bezoeken. Je hoeft geen propvol programma te maken. Onderweg zul je zeker dingen zien die je niet van tevoren ingepland had.

3. Volg je gevoel

Zorg ervoor dat jij je overal veilig voelt. Heb je ergens niet zo’n goed gevoel bij? Doe het dan gewoon niet. Als een weg er onguur uitziet, dan neem je een andere route. Als je je niet prettig voelt in een bepaalde buurt, dan ga je naar een andere buurt. Het gaat erom dat jij je thuis voelt!

Lees ook:  10 romantische bestemmingen voor Valentijnsdag

4. Pak je koffer efficiënt in

Lekker ontspannen op stap ben je ook als je bagage lichtgewicht is. Of je nu wel of niet rondreist, je moet het altijd met je meenemen. Bovendien moet het voor de terugreis ook weer ingepakt worden. Neem niet te veel mee en was je kleding onderweg eens. Selecteer ook goed op dingen om te doen. Wil je echt twee boeken meenemen op reis of is een tijdschrift ook voldoende?

5. Leer de taal

Je zult je niet beter op je gemak voelen dan wanneer je ergens de taal spreekt. Probeer dus maar eens om wat zinnen te spreken in de taal van het land waar je bent. Je zal merken dat de locals het waarderen dat je probeert om hun taal te spreken. Zij zullen je dan ook zeker helpen en je handige tips geven!

Alleen op reis: vooral genieten

Ga je alleen op reis? Dan is het vooral zaak om te genieten. Denk er niet voortdurend aan dat je niet in gezelschap bent. Kijk om je heen! Je maakt dingen mee die anderen niet meemaken. Je ziet de mooiste vergezichten, bezoekt bijzondere gebouwen en eet ontbijtjes, lunches en diners die je thuis nooit zelf zou bereiden. Elke reis maakt je rijker in ervaringen.

Alleen reizen

Hou je niet van alleen reizen? Boek een groepsreis.

Hoe simpel het ook klinkt, als je liever niet alleen reist, moet je dat ook niet doen. Een groepsreis is dan een geweldige oplossing. Daar zijn ook altijd mensen bij die net als jij alleen reizen. Zo ben je dus nog steeds een beetje alleen op reis, maar tegelijkertijd ook weer niet. Je kunt de privacy nemen die je nodig hebt, terwijl er altijd mensen in de buurt zijn om ervaringen mee te delen.

Over de auteur

Rosalyn van Moorselaar is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Ze houdt zich niet alleen bezig met het schrijven van artikelen over reizen, maar schrijft ook over allerlei andere onderwerpen!

Misschien vind je dit ook leuk:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *