Je koffer inpakken is niet altijd het eenvoudigste klusje. De een ligt het wel en de ander ligt het niet. Maar wat doe je daar nu aan? Kun je het leren om je koffer efficiënt in te pakken? Natuurlijk. Oefening baart kunst, dus tijd om veel te gaan reizen… want veel reizen betekent ook vaak je koffer inpakken. Maar er zijn nog een aantal andere hacks die je kunnen helpen bij het snel en licht inpakken van jouw reistas of koffer.

5 tips bij het koffer inpakken

1. Neem niet meer mee dan nodig is

Misschien zeg je nu: dat had ik zelf ook nog wel kunnen bedenken. Maar het zou je verbazen als je wist hoeveel mensen er nutteloze spullen meenemen op reis. Hoe vaak heb jij niet al een paar schoenen in je koffer gedaan dat je uiteindelijk tijdens je reis helemaal niet gedragen hebt? En heb jij ook wel eens een boek in je koffer gestopt waar op de plaats van bestemming vrijwel niet meer in gelezen hebt? Kies dus uit welke spullen je belangrijk vindt en waarvan je zeker bent dat je die gaat gebruiken. Twijfel je, dan moet je er misschien nog eens goed over nadenken of je deze spullen wel mee wilt nemen. Natuurlijk wil jij je koffer zo licht mogelijk inpakken!

Lees ook:  De Shetlandeilanden: een onbekend stukje Groot-Brittannië

2. Vouw op en prop niet

Nog snel een paar laatste blouses erbij of een vest? Vouw al je kleding op en ga niet proppen. Oprollen is overigens ook een goede manier om veel in je reiskoffer kwijt te kunnen. En hoewel het misschien even warm is, kun je die jas of dat vest best aantrekken tijdens het reizen als je er eigenlijk geen plaats meer voor hebt in je koffer. Als je gaat proppen, loop je namelijk ook nog eens het risico dat de rits van je tas of trolley stukgaat. En dat wil je zeker bij de douane niet meemaken.

3. Vliegen? Denk om je vloeistoffen

De regels voor vloeistoffen zijn de laatste jaren streng. Ga je een vliegreis maken? Je koffer inpakken voor een vliegreis werkt net even anders dan bij een reis per auto of trein. Je vloeistoffen moeten in een zakje en mogen in een verpakking van maximaal 100 ml per vloeistof mee. Let wel op, want deze regelgeving verandert af en toe, dus check dit altijd bij je vliegmaatschappij. Op de luchthaven moet je deze vloeistoffen uit je koffer halen. Doe ze dus zeker niet helemaal onderin je koffer. Dat geldt ook voor je elektronische apparaten, zoals je laptop of iPad. Verder wordt er regelmatig gevraagd om je opladers eveneens uit je koffer te halen bij het passeren van de douane. Zorg dus dat deze zaken bovenop in je koffer zitten.

4. Koffer inpakken lijst

Maak van tevoren een lijst voor je je koffer in gaat pakken. Op internet is er zeker een ‘koffer inpakken lijst’ te vinden die je kunt gebruiken. Maar de belangrijkste dingen zijn:

  • Een geldig paspoort
  • Je medicijnen
  • Je smartphone met bijbehorende oplader
  • Je pinpas of cash geld
Lees ook:  10 rustige vakantiebestemmingen in Europa

Lees ook: Reizen, waar te beginnen?

5. Doe de zwaarste spullen aan de kant van de wieltjes

Heb jij dat ook, dat je koffer tijdens sommige vakanties steeds omvalt, maar tijdens andere vakanties helemaal niet? Dat komt door de manier waarop je je koffer inpakt. Als je de zwaardere spullen aan de kant van de wieltjes hebt zitten, dan is het gewicht beter verdeeld en zal je koffer veel stabieler zijn. Wanneer iemand er dan met zijn koffer tegenaan komt of je koffer op een andere manier aanstoot, valt die niet om.

Nog niet genoeg tips? Kijk dan dit filmpje eens;

https://www.youtube.com/watch?v=6McPZJPjHdM

Hoe weeg ik mijn koffer?

Je koffer zo licht mogelijk inpakken is vooral een must wanneer je rond gaat trekken. Realiseer je dat je diverse reizen moet maken en dus steeds die loodzware koffer met je mee moet zeulen. Maar ook bij een vliegreis is het essentieel om op het gewicht te letten. Als je alleen voor handbagage kiest, dan mag je koffer bijvoorbeeld niet meer dan 8 kg wegen. Dit verschilt per luchtvaartmaatschappij. Kijk het daarom altijd even na, het staat aangegeven tijdens de boeking, maar vaak ook op je ticket.

Hoe weeg ik mijn koffer? Je kunt voor thuis een apparaatje aanschaffen waarmee je eenvoudig het gewicht van je koffer kunt meten. Maar ook op de luchthaven is hier nog voldoende mogelijkheid voor. Realiseer je daarbij wel dat je dan mogelijk nog dingen uit je koffer moet halen wanneer deze te zwaar is.

Veel succes bij het inpakken van je koffer en vooral: veel plezier op vakantie!

Over de auteur

Rosalyn van Moorselaar is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Ze houdt zich niet alleen bezig met het schrijven van artikelen over reizen, maar schrijft ook over allerlei andere onderwerpen!

Misschien vind je dit ook leuk:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *