Iedereen die zich een beetje in de reiswereld verdiept, kent Lonely Planet. De top 10 die deze populaire reisgids opstelt, is elk jaar weer leidend voor veel reizigers. Mooi dus, dat Nederland een 7de plaats veroverd heeft in de Lonely Planet 2020!

Bestemmingen die je gezien moet hebben

Lonely Planet komt met bestemmingen die je echt niet mag missen. Waarom Nederland daar ook in staat? Wel, onder andere vanwege onze prachtige Veluwe en de stad Arnhem. Maar ook de Waddenzee is een bezoekje waard. Bovendien wordt er in 2020 in Nederland volop aandacht besteed aan 75 jaar bevrijding, en dat is natuurlijk ook een vermelding waard.

De top 10 van Lonely Planet 2020

Nieuwsgierig naar de volledige top 10? Wij hebben hem voor je op een rij gezet:

  1. Bhutan
  2. Engeland
  3. Noord-Macedonië
  4. Aruba
  5. Swatini (voormalig Swaziland)
  6. Costa Rica
  7. Nederland
  8. Liberia
  9. Marokko
  10. Uruguay

Spreidingsstrategie noodzakelijk

Het woord spreidingsstrategie is eigenlijk iets wat je vooral bij galgje verwacht. Maar ook als het om reizen gaat, zal je dit woord steeds vaker tegenkomen. Nederland raakt namelijk overvol met al die toeristen en dat merk je bijvoorbeeld wanneer je in de zomer naar Amsterdam gaat. En denk maar aan de drukte in het Keukenhof: in 2019 werden er op een gegeven moment zelfs geen bezoekers meer toegelaten, omdat het park vol was. Het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen, ook wel afgekort tot NBTC, heeft dan ook het advies gegeven om het vermaak vooral buiten Amsterdam te zoeken. En spring op die fiets, want er is maar liefst 35.000 km aan fietspaden in Nederland te vinden, waardoor je van de drukte minder zult merken.

Lees ook:  Niet op vakantie door corona, de alternatieven voor een thuisvakantie!

Lees ook: Reistips Europa: deze 20 plaatsen mag je niet missen!

Ook Aruba in de top 10

Verder zien we in de top 10 ook Aruba staan, het land dat vroeger tot de Nederlandse Antillen behoorde. Vandaag de dag heeft het land een ‘aparte’ status binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Dat Aruba ook in de top 10 staat, komt onder andere doordat het erg vooruitstrevend is op het gebied van duurzaamheid. Bovendien heeft San Nicolas volgens Lonely Planet beslist een cultureel centrum. Aruba is authentiek én betaalbaar.

Best in Travel Lonely Planet 2020

Bij de ‘Best in Travel 2020’ zijn ook steden en regio’s verzameld in een mooie top 10. Daarin is voor Nederland geen plaats weggelegd. Wat wel genoemd wordt? Onder andere Salzburg, Caïro, Bonn, Denver en Dubai in het lijstje met steden. Voor de regio’s ging de voorkeur van Lonely Planet onder meer uit naar de Centraal-Aziatische Zijderoute, Le Marche in Italië, Maine in de VS en de Braziliaanse Amazone.

Waar ga jij op vakantie in 2020?

Over de auteur

Rosalyn van Moorselaar is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Ze houdt zich niet alleen bezig met het schrijven van artikelen over reizen, maar schrijft ook over allerlei andere onderwerpen!

Misschien vind je dit ook leuk:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *