Nog minder dan 4 weken en dan is het weer Valentijnsdag. Het zal niemand verbazen dat op deze dag de meeste huwelijksaanzoeken worden gedaan. In onze moderne tijd kan dat uiteraard ook een verzoek om samen te gaan wonen betekenen. Hoe je het ook wendt of keert, het is een bijzonder moment in ieders leven. Op zoek naar bijzondere plaatsen om een huwelijksaanzoek te doen? Doe hieronder inspiratie op met 10 prachtige bestemmingen voor een huwelijksaanzoek.

Bijzondere plaatsen om een huwelijksaanzoek te doen

Ook thuis kan dat al heel romantisch zijn, zeker als het onverwacht is. Maar de locatie is ook bij een dergelijke gelegenheid uiteraard erg belangrijk. Een huwelijksaanzoek op vakantie is bij velen populair. Als je kiest voor een bezoek aan Parijs of Venetië gedurende de Valentijnsdag ligt je intentie er wel dik op. Maar wat dacht je van de volgende plaatsen om een huwelijksaanzoek te doen?

1. Trolltunga

Zijn jullie een sportief stel? De fjorden in Noorwegen zijn sowieso een romantisch plek, maar Trolltunga is echt iets bijzonders. Het is een rotspunt die loodrecht uit de wand van de rots lijkt te zijn gegroeid. Het verband met de mythische trollen was derhalve snel gelegd in Noorwegen. Het uitzicht is hier fenomenaal. Maar nog belangrijker is de inspanning die je er voor moet doen. De tocht duurt 4 tot 6 uur over ruig terrein en vraagt fysiek en mentaal alles van je. Na het aanzoek moet je ook nog eens dezelfde inspanning verrichten om terug te gaan. Wellicht gaat het dan toch eenvoudiger?

Plaatsen om huwelijksaanzoek te doen

2. Santorini

De Griekse eilanden zijn prachtig en Santorini is daarvan wellicht de mooiste. De kerkjes en huizen zijn hagelwit gecombineerd met het felblauw dat zo kenmerkend Grieks is. De zon schijnt er meer dan 300 dagen per jaar en ook in februari is de temperatuur aangenaam al is het dan geen strandweer. Maar iedere avond doet zich een bijzonder verschijnsel op het eiland voor tijdens zonsondergang. Er is dan een gouden schijnsel over de witte huisjes dat je moet zien om te geloven. Dat is het moment waarop sprookjes echt lijken te bestaan en voor jullie het begin van een lang en gelukkig leven?

Lees ook:  Veilig op vakantie? Dit zijn de veiligste landen in Europa
Booking.com

3. Noorderlicht, IJsland

Zelfs de meest verwende wereldreizigers zijn ervan onder de indruk: Aurora Borealis. De wetenschappelijke verklaring heeft een eind gemaakt aan de bijzondere verhalen die bij het Noorderlicht waren verzonnen, maar dat heeft niets afgedaan aan de indruk die het maakt op ons. De grootsheid van de natuur en de ruige omgeving doet de mens beseffen hoe broos het leven eigenlijk is. Op IJsland heb je de grootste kans het Noorderlicht te zien in een luxe omgeving. Het gebeurt echter ook daar niet iedere nacht en slechts in de periode oktober tot en met maart. Een langere vakantie valt dan ook aan te raden als je het aanzoek wilt doen onder het spookachtige licht van Aurora Borealis.

4. Cinque Terre, Italië

De dorpjes zijn er al vele eeuwen als gekleurde toevluchtsoorden in de ruige bergen. Toch zijn ze pas sinds midden vorige eeuw als trekpleister voor toeristen bekend geworden. Je kan ze wandelend of met een treintje bekijken. Manarola heeft een paar plaatsen waar het dorp een sprookjesachtige achtergrond vormt voor de mooiste foto van een aanzoek die je je maar in kan denken. Maar ook de andere 4 dorpen mogen er beslist zijn en je bent immers ook in Italië, kan het nog romantischer?

5. Plitvice National Park, Kroatië

Het merengebied van Plitvice is van ongelooflijke schoonheid. De meren liggen op diverse hoogtes en zijn met elkaar verbonden via watervallen, soms klein, soms fors. Het park ligt in een ruige omgeving met veel rotsen en je moet er wat moeite voor doen om die meest perfecte plek te vinden. Maar dan ben je er: overal klinkt het geluid van water en vogels zingen je toe vanuit de groene omgeving met de eeuwige rotsen op de achtergrond. Dan is nee zeggen op een aanzoek toch onmogelijk?

6. Port-des-Barques

Dit is echt een tip voor de meest romantische stellen. Dit kleine vissersdorpje aan de woeste Atlantische kust heeft een flink aantal carrelets. Dat zijn traditionele vissershuisjes die gebouwd zijn op palen en meters boven het woeste water uittorenen. Hier heb je het gevoel dat je samen weg bent van de massa en de wereld tot rust is gekomen. De ideale plaats voor een huwelijksaanzoek. En dan is daar het moment dat de zon langzaam vlammend in de oceaan verdwijnt. Heb jij de champagne klaarstaan voor het grote moment waarop ze ja gaat zeggen?

Lees ook:  10 romantische gerechten uit heel Europa

7. Zweeds Lapland

Hou je van outdoor ervaringen en ben je niet bang voor een beetje kou? Zweeds Lapland is dan beslist een goede plek om nader tot elkaar te komen en de Grote Vraag te stellen. Dat kan bijvoorbeeld in het Ice Hotel dat ieder jaar weer opnieuw wordt opgebouwd uit niets anders dan ijs. Met pelzen en andere zachte materialen krijg je dan toch een comfortabel en warm bed. Wil je het aanzoek als een verrassing laten bezorgen dan kan dat via een ijs-o-gram. Een door jou gemaakte liefdesboodschap wordt dan op de kamer of aan tafel bezorgd.

Zweeds Lapland

8. Porto

Het is uiteraard ook mogelijk dat jullie wat minder sportief, maar juist extra romantisch zijn aangelegd. Al die kou is ook niet aan jullie besteed. Dan is er een bijzondere bestemming waar je vast alles vindt wat jij wel leuk vindt: Porto. Over het algemeen is het in februari in Porto aangenaam genoeg om de prachtige stad zelf te bewonderen. Maar Porto heeft ook twee andere specialiteiten: Port en chocolade. Word of Wine is een nieuwe wijk in de stad die geheel gewijd is aan deze lekkernijen. Er zijn diverse musea maar nog belangrijker vele plaatsen om het echte spul te proeven. Op een terrasje met mooi uitzicht is de vraag dan zo gesteld. Op naar Portugal dus?

Booking.com

9. Cappadocië

Dit gebied in centraal Turkije is in het westen vrijwel onbekend omdat het ver van zee ligt. Het is echter een uitzonderlijk natuurfenomeen met rotsen die doen denken aan kaboutermutsen die ook wel feeënschoorstenen worden genoemd. Het gebied kan je verkennen via een luchtballon en wellicht kom je zo in de zevende hemel voor een aanzoek. Doe je dat liever met beide benen stevig op de grond, dan kan dat in de omgeving van mysterieuze schuilkerkjes of verborgen ondergrondse steden.

Cappadocië

10. Edinburgh

Misschien had je Edinburgh niet verwacht in deze lijst. Het is echter een stad waar romantiek samengaat met cultuur. De straten van het centrum zijn vaak smal en middeleeuws en dat zorgt voor een bijzondere sfeer. De belangrijkste reden voor een plekje in de top 10 is echter Edinburgh Castle. In dit prachtige gebouw met een fenomenaal uitzicht gaan vele Schotse mannen op de knie om hun geliefde te vragen. Misschien ook iets voor jou?


Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Over de auteur

Rosalyn van Moorselaar is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Ze houdt zich niet alleen bezig met het schrijven van artikelen over reizen, maar schrijft ook over allerlei andere onderwerpen!

Misschien vind je dit ook leuk:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *