Kasteel Oud-Poelgeest kwam de afgelopen weken regelmatig in het nieuws, omdat het gerucht gaat dat dit de trouwlocatie zal worden van Maxime Meiland. Trouwen op Kasteel Oud-Poelgeest is populair in de regio, dus dat zou helemaal niet zo verbazingwekkend zijn. Maar bij het kasteel kun je ook prachtig wandelen. Ben jij nieuwsgierig hoe het kasteel en de omgeving van Oud-Poelgeest eruit ziet? Hieronder vind je foto’s en handige informatie over wandelen bij Kasteel Oud-Poelgeest.

De geschiedenis van Kasteel Oud-Poelgeest

Kasteel Oud-Poelgeest kent een rijk verleden. Al rond 1300 werd er op deze plaats een versterkt huis gebouwd, tussen de moerassen en poelen. Dit noemde men Thuijs te Poelgheest. Waarschijnlijk was het een soort boerderij die later omgebouwd werd tot een soort burcht. Met de bouw van het kasteel zoals we dat nu zien, werd begonnen rond het einde van de Tachtigjarige Oorlog. In 1668 zou het kasteel voltooid zijn.

Een bekende bewoner is professor Herman Boerhaave. Rond 1725 bewoonde hij het kasteel en aan hem hebben we de bijzondere bomen te danken die rond het pand staan. Verder legde hij een kruidentuin aan. Niet zo gek, want Herman Boerhaave was niet alleen arts, maar ook botanicus. In Leiden vind je een museum dat naar hem genoemd is: Rijksmuseum Boerhaave.

Wat is er te zien op Landgoed Oud-Poelgeest?

De belangrijkste bezienswaardigheid op Oud-Poelgeest is natuurlijk Kasteel Oud-Poelgeest, maar er is nog meer te zien. Er is namelijk ook een mooie oprijlaan en verder vind je een poortgebouw, een boswachtershuis en een kapel op het terrein. Het koetshuis werd rond 1900 gebouwd en is vandaag de dag omgebouwd tot een hotel en restaurant. Hotel Oud-Poelgeest is van alle gemakken voorzien. Je kunt hier voor diverse arrangementen kiezen.

Lees ook:  10 x Spaanse tapas en alles wat je erover moet weten

Wandelen rond Oud-Poelgeest

Landgoed Oud-Poelgeest leent zich uitstekend voor een korte wandeling door het groen. De wandeling door het park zal ongeveer 2,5 tot 3 km lang zijn. De wandeling op het landgoed is dus niet echt lang, maar er is voldoende te zien en ook de natuur levert prachtige plaatjes op. Ben je minder goed ter been? De paden rondom het kasteel zijn redelijk geëgaliseerd, maar ze zijn niet verhard, alleen de oprijlaan. Met kinderwagens is dit goed te doen, met een rolstoel is het een twijfelgeval.

Booking.com
Wandelen kasteel Oud Poelgeest

Kasteel Oud-Poelgeest restaurant

Wil je een wandeling maken en een hapje eten, dan kan dat ook. Bij Kasteel Oud-Poelgeest is ook een restaurant gevestigd. Je kunt hier vrijwel de hele dag door gezellig borrelen en genieten van een bittergarnituur, maar ze hebben ook lekkere gebakjes met koffie. Verder kun je op de gezette tijden kiezen voor een lunch of een uitgebreid diner. Wil je op Kasteel Oud Poelgeest een high tea doen, dan kan dit ook doorgaans wel, maar het staat niet in het standaard aanbod. Bel dus zeker even van tevoren om te vragen naar de mogelijkheden.

Parkeren bij Kasteel Oud-Poelgeest

Wil je parkeren bij Kasteel Oud-Poelgeest, dan kan dat op meerdere plaatsen. Als je in het hotel overnacht of een hapje wilt eten bij het restaurant, dan kun je ook op het landgoed parkeren. Wil je de auto liever buiten het terrein neerzetten, dan kan dat ook. Buiten de poort van Landgoed Oud-Poelgeest is namelijk ook voldoende parkeerruimte. Er zijn dus voldoende opties om je auto te parkeren wanneer je het landgoed gaat bezoeken.

Lees ook:  Verborgen Parijs: 10 onbekende bezienswaardigheden van de Lichtstad
Parkeren kasteel Oud poelgeest

Op Kasteel Oud-Poelgeest trouwen

Vandaag de dag kiezen veel mensen ervoor om te trouwen op Kasteel Oud-Poelgeest. En waar gaat Maxime Meiland trouwen? Dat is natuurlijk nog een verrassing, maar verschillende bladen hebben laten doorschemeren dat het wel eens in Kasteel Oud-Poelgeest zou kunnen zijn. Het staat in ieder geval buiten kijf dat het een populaire trouwlocatie is in de regio. Het kasteel is bovendien een officiële trouwlocatie in Oegstgeest, waardoor ook de ceremonie daar plaats kan vinden. Er zijn verschillende historische zalen die daarvoor gebruikt kunnen worden, maar met mooi weer kan de trouwceremonie ook buiten gehouden worden. Het landgoed is in ieder geval fotogeniek!


Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Bekijk ook: Op vakantie in eigen land: Lisse

Over de auteur

Rosalyn van Moorselaar is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Ze houdt zich niet alleen bezig met het schrijven van artikelen over reizen, maar schrijft ook over allerlei andere onderwerpen!

Misschien vind je dit ook leuk:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *