Nieuwsgierig naar de Casa de Papel locaties in Madrid en Spanje? Als echte fan heb je de delen die online staan inmiddels waarschijnlijk al gezien. Tegenover Paleis Noordeinde vond je vanaf 3 tot en met 5 september wel een heel bijzondere plaats om te overnachten: een Casa de Papel hotel! 

De eerste vijf delen van het vijfde seizoen staan inmiddels online op Netflix, maar het is nog even wachten op de uiteindelijke finale. Deze zal op 3 december online komen. Kun je geen genoeg krijgen van La Casa de Papel? Lees dan meer over El Hotel de Papel in Den Haag en over de mooie Casa de Papel filmlocaties in Spanje.

El Hotel de Papel NL

Misschien dacht je dat je echt naar Madrid moet voor de La Casa de Papel-sfeer en dat kan natuurlijk altijd. Maar ook in Nederland kon je voor een paar dagen de sfeer uit deze populaire Netflix-serie nu opsnuiven. Het voormalige gebouw van de Nederlandsche Bank was namelijk omgetoverd in El Hotel de Papel in Den Haag. In het hotel kwam je allerlei bekende plaatsen uit de serie tegen, maar het ging niet alleen om de sfeer. In El Hotel de Papel NL draaide alles om ervaring.

La Casa de Papel experience

El Hotel de Papel was zo in elkaar gezet dat het ook om de ervaring ging. Er viel namelijk ook een buit te halen. Uiteindelijk kwam elke bezoeker van dit Haagse hotel uit bij de goudkluis, en als je je een beetje inleefde, dan wilde je die kluis natuurlijk gaan kraken. De goudkluis was afgesloten met de originele kluisdeur, maar deze was voorzien van een hedendaags alarmsysteem. Helaas is het Casa de Papel hotel inmiddels weer omgetoverd naar Hotel Indigo. Wellicht komt het Casa de Papel-thema nog wel eens terug, maar voorlopig blijft Hotel Indigo gewoon Hotel Indigo. Overigens zijn de gasten wel heel tevreden over dit hotel, dus wanneer je op zoek bent naar een luxe verblijf in Den Haag, dan blijft dit voormalige bankgebouw gewoon een aanrader.

El hotel de Papel Den Haag

Escaperoom La Casa de Papel

In Nederland zijn er ook verschillende escaperooms met La Casa de Papel als thema. Deze vind je bijvoorbeeld in Utrecht en in Leiden. Wellicht is er ook een La Casa de Papel escaperoom bij jou in de buurt. Is dit niet het geval? Dan kun je ook een leuke escaperoomgame vinden bij bol.com. Deze kun je gewoon thuis spelen. Een leuk idee voor een ontspannen avondje met je gezin of met vrienden.

La Casa de Papel locaties in Madrid

La Casa de Papel is opgenomen op verschillende filmlocaties in Spanje. Het grootste deel van de serie speelt zich waarschijnlijk af in Madrid, maar er zijn ook mooie stukken op het Spaanse platteland opgenomen. Hieronder vind je eerst de Casa de Papel locaties in Madrid.

Lees ook:  10 x Spaanse tapas en alles wat je erover moet weten

De Koninklijke Munt

Dit was natuurlijk een inkoppertje, want de eerste twee seizoenen draaien bijna volledig om de Koninklijke Munt. De film is echter niet helemaal op die locatie opgenomen, omdat dit technisch gezien niet zo handig was. Een ander gebouw is als basis genomen, omdat daar veel meer ruimte was voor de opnames. Dus er zijn zeker delen bij de Koninklijke Munt opgenomen, maar ook bij de CSIC. Wil je de Koninklijke Munt bezoeken? Dat gaat helaas niet, maar er is wel een mooi museum bij. Hier kun je muntencollecties en postzegels bekijken, maar ook loterijtickets en machines die gebruikt worden om geld te drukken. Dit museum is van dinsdag tot vrijdag overdag geopend en je hoeft geen entree te betalen.

La Casa de Papel escaperoom in Madrid

Leuk weetje: naast de Koninklijke Munt vind je vandaag de dag een Casa de Papel escaperoom in Madrid. Hier kun je dus door puzzels en raadsels op te lossen uit de kamer ontsnappen waarin je opgesloten wordt. Deze puzzels en raadsels zijn uiteraard helemaal in de stijl van El Professor. Natuurlijk krijg je een rode overall aan en hoort het liedje Bella Ciao er zeker bij.

La Casa de Papel escaperoom Madrid

De CSIC

In plaats van bij de Koninklijke Munt zijn de meeste scènes dus opgenomen bij de CSIC, een wetenschappelijke onderzoeksraad. Het gebouw zelf kun je niet in, maar het is wel leuk om hier even een kijkje te gaan nemen, omdat de omgeving zeer herkenbaar zal zijn voor La Casa de Papel-fans. Niet alleen het gebouw, maar ook de tuinen zullen je zeker bekend voorkomen. Je vindt de CSIC aan de Calle de Serrano.

Escuela Técnica Superior de Ingenieros Aeronáuticos

Er werden ook enkele scenes opgenomen op het dak van de Hogere School voor Luchtvaarttechnologie van Madrid. Wanneer de gijzelaars meegenomen worden het dak op, dan is dat bijvoorbeeld op deze locatie. Je zal het dak niet op kunnen bij deze school, maar het is toch een leuk weetje! Je vindt het gebouw aan de Calle del Cardenal Cisneros in Madrid.

Lees ook:  Reis naar Lapland: 10 bezienswaardigheden voor een droomvakantie

Plaza del Callao Madrid

Je zal je zeker de scène herinneren waarbij honderden bankbiljetten werden uitgestrooid over Madrid. Dit werd opgenomen bij het Plaza del Callao in Madrid, een van de bekendste pleinen van de stad. Het is een druk knooppunt, waar je allerlei winkels vindt, maar ook beroemde bioscopen. Als je Madrid bezoekt, zal je dit plein sowieso op je lijstje van bezienswaardigheden hebben gezet. Ook het Paseo de la Castellana zal je herkennen uit deze scene, dit zijn de hoge wolkenkrabbers, ook wel The Four Towers genoemd.

De Spaanse bank: Ministerie van Openbare Werken en Vervoer

De tweede roof zou nog spectaculairder moeten zijn dan de eerste en daarom zou de Spaanse Bank het doelwit worden. De serie is echter niet opgenomen in de echte Spaanse Bank, tenslotte wil je een zwaarbeveiligde bank liever niet volledig op beeld vastgelegd hebben. Voor deze locatie werd het gebouw van het Ministerie van Openbare Werken en Vervoer gebruikt. Het interieur mocht ook niet aangepast worden naar de Spaanse Bank, vanwege de veiligheid.

Bekende La Casa de Papel locaties in Spanje

Waar werd La Casa de Papel verder nog opgenomen? Naast de bovenstaande locaties in Madrid werd La Casa de Papel ook opgenomen op het Spaanse platteland.

Finca el Gasco / House of Toledo

Finca el Gasco is waarschijnlijk de bekendste locatie op het Spaanse platteland. Finca el Gasco wordt in de film ook wel Toledo House/House of Toledo genoemd. In werkelijkheid is het gewoon een prachtige trouwlocatie waar vaak feesten en partijen worden gegeven. De villa ligt niet zo ver van Madrid en is goed bereikbaar. Je kunt er dan ook zeker een kijkje gaan nemen. Misschien tref je het wel en mag je ook even naar binnen. In deze villa werden de plannen gesmeed door de professor en zijn bende.

Ermita de San Frutos

Ermita de San Frutos vind ik persoonlijk een van de mooiste locaties van de serie. Het ligt wel op een aardige afstand van Madrid, namelijk zo’n 140 km. Met de auto is het ongeveer 2 uurtjes rijden om deze filmlocatie uit La Casa de Papel te bereiken. San Frutos Hermitage ligt in de Spaanse regio Segovia. Je kunt er wel een dag voor uittrekken, want je kunt niet alleen het klooster bewonderen, maar ook het natuurpark Hoces del Duraton. De gelijknamige rivier levert ook beslist mooie plaatjes op.

Casa de Papel locaties Spanje

Ken jij een van deze La Casa de Papel locaties? Of heb je een andere aanrader? Laat gerust hieronder een reactie achter.

Bekijk ook: De 5 mooiste Europese steden in de herfst

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Over de auteur

Rosalyn van Moorselaar is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Ze houdt zich niet alleen bezig met het schrijven van artikelen over reizen, maar schrijft ook over allerlei andere onderwerpen!

Misschien vind je dit ook leuk:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *