Wandelen tijdens de vakantie is en blijft één van onze favoriete bezigheden. Het is de ideale manier om nieuwe landschappen en natuurgebieden te ontdekken, ook wanneer je regelmatig dezelfde route loopt. 

Winterwandeling Noord-Brabant

Tijdens de kerstvakantie wandelden we onder andere door De Broekeling, vlakbij Hilvarenbeek en Esbeek, om de Andreas Schotel Route te ontdekken. Nu er een dik pak sneeuw ligt en het zonnetje schijnt, vonden we dat het tijd werd om terug te keren naar dit mooie gebied om een paar prachtige sneeuwfoto’s te maken. 

Andreas Schotel Route
Kunst langs de Andreas Schotel Route

De mooiste wandelingen, in elk seizoen

In de lente geniet je van de bloesem, nieuwe blaadjes en eventueel jonge eendjes, konijntjes en andere dieren. De herfst is het perfecte moment om op paddestoelenjacht te gaan met je fototoestel. Fotograferen in de herfst lijkt misschien niet zo aantrekkelijk omdat het vaak bewolkt is, maar met wat oefenen maak je tijdens dit seizoen toch prachtige en sfeervolle foto’s. Wandelen doen wij dus het hele jaar door!

Wandelen in de sneeuw

Wat is jouw favoriete wandelseizoen? Laat het ons weten via de reacties. 

Wandelen in de winter? Handige tips

Normaal gesproken wordt het niet heel erg koud in Nederland, en is een dikke jas en een paar goede schoenen genoeg voor een korte wandeling. Ga je lang wandelen, is het erg koud of ligt er sneeuw? Dan komen deze tips goed van pas.

De Broekeling

  • Draag een winddichte jas. De gevoelstemperatuur ligt vaak lager dan de daadwerkelijke temperatuur. Dit komt door de koude wind. Draag dus niet alleen een dikke maar vooral een winddichte jas. Heb je ook winddichte handschoenen? Dan ben je helemáál goed uitgerust voor je wandeling!
  • Kies de juiste schoenen. Of er nu sneeuw ligt of niet, het kan erg glad zijn in de bossen. Natte bladeren en eventueel een dun laagje ijs maken je wandelen al snel minder fijn. Ga voor stevige wandelschoenen met de juiste zool zodat je genoeg grip hebt. Hoge schoenen geven je extra stevigheid bij je enkels, waardoor je je minder snel blesseert. 
Lees ook:  Kasteel Oud-Poelgeest wandelen, restaurant & parkeren

De Broekeling wandelroute

  • Drink genoeg. Je hebt misschien minder dorst in de winter dan in de zomer, maar dat betekent niet dat je lichaam minder vocht nodig heeft. Vul een thermosfles met water zodat deze niet bevriest, en wandelen maar!
  • Bescherm je huid. Smeer je gezicht en handen in met crème voor je gaat wandelen. Zo kom je niet thuis met een droge en jeukende huid. Om droge lippen te voorkomen smeer je een dikke laag lippenbalsem op voor vertrek.

Sneeuw in het bos

Heb jij nog leuke of handige tips voor een winterwandeling? Laat dan een reactie achter.

 

Misschien vind je dit ook leuk:

1 reactie

  1. Ik weet dat de winter al 2 maanden is afgelopen, maar eerder dit jaar liep ik vooral vaak een wandeling in en buiten de binnenstad van Gouda. Ook toen er sneeuw lag. Dat leverde mooie plaatjes op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *