Je wilt reizen gaan maken, maar hebt nog weinig ervaring of je hebt al vaker gereisd, maar het plannen gaat je niet zo goed af. Reizen, waar te beginnen? Er zijn een aantal vragen die je jezelf kunt stellen om het jezelf wat gemakkelijker te maken.

Reizen, waar te beginnen – 5 vragen

1. Waarom wil je reizen?

Het lijkt misschien een simpele vraag, maar als je na gaat denken over een antwoord, zal je beseffen dat dit misschien wel de moeilijkste vraag is, die erbij is. Waarom wil je die ene reis maken of waarom wil je veel gaan reizen? Is het omdat je toe bent aan iets anders en weg wilt uit de sleur? Wil je nieuwe ervaringen opdoen en het avontuur aangaan? Of wil je iets bereiken op de plaats van je bestemming, bijvoorbeeld vrijwilligerswerk doen? Er zijn ontzettend veel redenen om te gaan reizen. Ga bij jezelf eens na wat jouw redenen zijn en welke reden het zwaarst weegt.

2. Hoe wil je reizen?

Ook de manier van reizen is belangrijk voor je keuze. Kies je voor een vliegreis of wil je met de trein? Ga je zelf met de auto of zelfs sportief op de fiets op pad? Natuurlijk hangt je keuze hiervoor ook af van je bestemming. Het moet praktisch zijn en makkelijk te bereiken. Eigenlijk hangen die twee vragen dus met elkaar samen. Heb je vliegangst, dan vallen er een aantal bestemmingen af. Maar er zijn ook mogelijkheden, want een rondreis per trein is ook een prachtige optie.

Lees ook:  10 prachtige bestemmingen om een huwelijksaanzoek te doen

3. Met wie ga je reizen?

Een andere belangrijke vraag is: wil je in gezelschap reizen of juist alleen? Als je in gezelschap op reis gaat, dan moet je bepalen met wie je gaat reizen. Met je zus, waarmee je veel gemeenschappelijke interesses hebt? Met je partner, die soms wel eens wat anders wil, maar waarmee je vrijwel altijd op één lijn zit? Of met een goede vriend of vriendin die best eigenwijs kan zijn, maar waarmee je ook prima dingen kunt afstemmen? Als je alleen op reis gaat, hoef je natuurlijk geen rekening te houden met de wensen van anderen.

Lees ook: Alleen op reis: 5 handige tips

4. Waar wil je naartoe?

Natuurlijk is de bestemming bepalend. Je kiest je bestemming vaak op basis van wat je verwacht van je vakantie. Wil je een vakantie in de zon? Dan kun je maar het beste een flink eind naar het zuiden gaan, bijvoorbeeld naar Portugal. Zoek je stilte en ongerepte natuur? Dan is Noorwegen een prima optie. Je bestemming is leidend voor hoe jouw reis eruit komt te zien!

5. Wanneer en hoe lang ga je?

Wanneer je op reis gaat, hangt volledig af van jouw agenda. Kies je voor het hoogseizoen of ga je juist daar buiten? En hoeveel tijd trek jij uit voor jouw trip? Sommigen zijn gebonden aan vakantiedagen, anderen nemen hun werk mee en kunnen daardoor ook wat langer reizen. Wat je ook doet, doe waar je je goed bij voelt!

Tot slot; reizen, waar te beginnen?

Denk je nog steeds in jezelf: reizen, waar te beginnen? Realiseer je dan dat er eigenlijk niets tussen jou en een volgende reis staat dan alleen jouw beslissing om te gaan!

Over de auteur

Rosalyn van Moorselaar is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Ze houdt zich niet alleen bezig met het schrijven van artikelen over reizen, maar schrijft ook over allerlei andere onderwerpen!

Misschien vind je dit ook leuk:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *