Natuurlijk willen we allemaal de zomer nog wel even vasthouden. Dat wetenschappers beweren dat de winter van 2019/2020 de koudste in 100 jaar wordt, vergeten we nog even. Een kijkje op de mooiste stranden van Europa.

1. Navagio beach

Griekenland is misschien wel de meest logische keuze als het om stranden gaat. Maar dat is ook geen wonder. De stranden zijn er prachtig en de zomers duren er lang. Navagio beach ligt op Zakynthos. Dit strand schijnt het meest fotogenieke strand van het land te zijn; het wordt in ieder geval het vaakst op de foto gezet. De ligging is dan ook idyllisch tussen de hoge rotswanden. Het strand is vandaag de dag wel heel druk, zeker in het hoogseizoen. Je kunt er dus ook voor kiezen om alleen van het sprookjesachtige uitzicht te genieten van bovenaf de klif.

De mooiste stranden van Europa

2. Faro

Ook Portugal is een land dat je beslist moet aandoen als je op zoek bent naar de mooiste stranden van Europa. Zowel in het noordelijke als in het zuidelijke deel zijn er schitterende stranden te vinden. Het bekendste is echter Faro. Dit is de hoofdstad van de Algarve en aan dit stukje kust vind je schitterende stranden.

3. Amalfi

De naam van deze kust ken je vast al. Hier komen de sterren van Hollywood om te genieten van de rust. Dat zegt natuurlijk al dat dit stukje Italië beslist de moeite van een bezoek waard is. Een boottochtje hier is zeker de moeite waard, want er zijn stranden die je alleen per boot kunt bereiken. Een oase van rust, zon, zee en strand!

Lees ook:  Wintervakantie op een rustige plaats in Europa

4. Zlatni Rat

Dit strand mag eigenlijk aan geen enkele top 10 beste stranden van Europa ontbreken. Als je er een keer geweest bent, dan weet je waarom: dit strand vergeet je nooit meer. Het is niet alleen perfect wanneer je houdt van de zon en de zee, maar ook voor watersporters is het een ideale bestemming. Je zal er bijvoorbeeld veel surfers zien. Genieten!

5. Noordwijk aan Zee

Misschien denk je nu: een Nederlands strand als het gaat om de mooiste stranden van Europa? Maar waarom ook niet? Het strand van Noordwijk aan Zee is nog niet zo overspoeld door toeristen als bijvoorbeeld Scheveningen en Zandvoort. De boulevard is beslist gezellig en zeker in de zomermaanden valt er altijd wel iets te beleven. Twijfel je nog? Na het zien van een zonsondergang in Noordwijk zal je dat beslist niet meer doen!

Lees ook: De 10 meest exclusieve hotels van Europa

Over de auteur

Rosalyn van Moorselaar is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Ze houdt zich niet alleen bezig met het schrijven van artikelen over reizen, maar schrijft ook over allerlei andere onderwerpen!

Misschien vind je dit ook leuk:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *