We zien tegenwoordig overal plekken die speciaal voor leuke selfies en mooie foto’s zijn gemaakt, zoals prachtig versierde muren in restaurants of in de stad. Maar als je in één keer genoeg foto’s en video’s wil maken om dagenlang op Instagram en TikTok te posten, moet je eens naar een Instagram museum, oftewel selfie museum gaan. 

Dit zijn de leukste instagramwaardige en selfie musea in Nederland.

WONDR Experience in Amsterdam

Dit is één van de meest Instagramwaardige plekken in Amsterdam, speciaal ingericht om al je zintuigen te prikkelen en de meest unieke foto’s en video’s te maken. In de meer dan 15 fotogenieke ruimtes van WONDR Experience maak je honderden foto’s, genoeg om de komende tijd je Instagram feed te vullen. Ook voel je je als volwassene weer even kind, en geniet je van de kleuren, de enorme ballenbak en alle creatieve en unieke kunstige decoraties.

En wat is er extra leuk aan dit selfie museum? Voor het ontwerp heeft men samengewerkt met lokale kunstenaars. 

Informatie, tickets en openingstijden WONDR Experience

Dit selfie museum is geschikt voor kinderen vanaf 11 jaar. Tot 14 jaar mogen ze enkel met een volwassene naar binnen. Voor kinderen tot 11 jaar organiseert het museum een speciale Kids Time. Zo kunnen ze volop spelen en genieten met leeftijdsgenootjes in het interactieve Instagram museum. Je leest meer over de Kids Time op deze pagina

Openingstijden: Maandag t/m zondag: 10:00 – 19:00

Tickets zijn beschikbaar vanaf € 24,95.

Handig om te weten: Er zijn gratis kluisjes aanwezig voor je jas, tas en andere accessoires die je niet op de foto wil. Omkleden in het museum is niet mogelijk, kies dus voor je bezoek de leukste outfit voor het maken van je foto’s en video’s. Het museum is rolstoelvriendelijk.

Bekijk hier een video over dit leuke museum.

Upside Down in Amsterdam

Het is even wennen wanneer je binnenkomt bij Upside Down, want zoals de naam al zegt, hangt er van alles op z’n kop! Je maakt hier dan ook de meest grappige en artistieke selfies en foto’s voor je feed. Ook voor TikTok video’s is dit een unieke locatie. 

Je vermaakt je urenlang in de 25 interactieve kamers met de meest verrassende thema’s en creatieve decoraties. Voor het maken van de foto’s gebruik je je eigen telefoon of fototoestel, of de camera die op de perfecte manier is ingesteld in de kamer. Je krijgt toegang tot deze foto’s middels een QR-code. 

Lees ook:  Vlissingen, 10 bezienswaardigheden en tips voor hotel & restaurant

Informatie, tickets en openingstijden Upside Down Amsterdam

Dit Instagram museum is toegankelijk voor jong en oud. Kinderen mogen echter enkel onder begeleiding van een volwassene naar binnen (2 kinderen per volwassene). Het museum is rolstoelvriendelijk.

Openingstijden: 
Zondag – donderdag: 10:00 – 19:00
Vrijdag & zaterdag: 10:00 – 20:00

Tickets zijn beschikbaar vanaf € 25,95. Toegang voor kinderen tot 2 jaar is gratis. Voor kinderen van 3 tot 11 jaar zijn er speciale kindertickets beschikbaar.

Wil je alvast zien wat je kunt verwachten? Bekijk dan deze video over Upside Down.

Voorlinden in Wassenaar

Voorlinden is niet een specifiek Instagram of selfie museum, maar wel één van de leukste instagrammable musea in Nederland met een vaste tentoonstelling en tijdelijke exposities. De moderne en hedendaagse kunst is de perfecte achtergrond voor mooie foto’s. Het is een rustgevende plaats waar je vast en zeker geïnspireerd raakt, vooral na een wandeling door de tuin van Museum Voorlinden.

Informatie, tickets en openingstijden Voorlinden

Houd er rekening mee dat je niet met flits of selfiestick mag fotograferen in het museum. 

Het museum is niet goed toegankelijk voor mindervaliden. Wel bestaat de mogelijkheid onder andere een rolstoel te lenen die geschikt is voor de vloer. We raden je aan om het museum voor je bezoek te bellen om te kijken hoe ze je kunnen helpen te genieten van alle mooie kunst. 

Openingstijden: Het hele jaar van maandag t/m zondag, van 11:00 tot 17:00.

De entree voor volwassenen bedraagt € 19,50. Jongeren van 13 t/m 18 jaar betalen € 8,50. Toegang is gratis voor kinderen t/m 12 jaar. 

Youseum in Amsterdam

Bij Youseum geniet je van een interactieve ervaring in 15 kleurrijke en creatieve kamers. Tijdens een tour van 60 à 75 minuten maak je zoveel foto’s en video’s als je maar wil. De medewerkers geven je graag tips om het meeste uit je ervaring bij Youseum te halen. 

Informatie, tickets en openingstijden Youseum

Kinderen tot 12 jaar krijgen enkel toegang onder begeleiding van een volwassene. De rondleiding is in het Engels.

Openingstijden:
Vrijdag: 10:00 – 18:00
Zaterdag: 12:00 – 19:00
Woensdag & zondag: 12:00 – 18:00

Entreeprijzen:
Volwassenen: € 21,95
Kind 4 – 11 jaar: € 13,95

Kröller-Müller Museum in Otterloo

Het Kröller-Müller Museum bestaat uit een prachtige vaste collectie, tijdelijke tentoonstellingen en een zeer indrukwekkende beeldentuin. De combinatie van klassieke kunst, zoals schilderijen van Van Gogh, en moderne of zelfs futuristische werken, maken dit de perfecte locatie voor creatieve en unieke Instagram foto’s.

Informatie, tickets en openingstijden Kröller-Müller Museum

Omdat het museum midden in Nationaal Park De Hoge Veluwe is gelegen, moet je entree voor het park betalen alvorens je naar het museum kunt gaan. Tickets voor het park hoop je hier. We raden je dan ook aan om een complete dag uit te trekken voor dit uitje. Zo maak je prachtige foto’s tijdens een wandeling door één van de mooiste natuurgebieden van Nederland.

Lees ook:  Op vakantie in eigen land: Lisse

Openingstijden:
Dinsdag t/m zondag en feestdagen: 10:00 – 17:00
Op sommige maandagen geopend van 12:00 tot 17:00. Bekijk de data op deze pagina
Gesloten op 1 januari

Handig om te weten: Er zijn verschillende rondleidingen beschikbaar, zowel binnen als in de beeldentuin. Het gehele gebouw is rolstoelvriendelijk, en scootmobielen zijn toegestaan. Het is tevens mogelijk rollators, rolstoelen, kinderbuggy’s en krukjes gratis te lenen.

Entreeprijzen:
Volwassenen: € 12,50
Kinderen t/m 12 jaar: gratis*
Jongeren van 13 t/m 18 jaar: € 6,25
Studenten / CJP / Cultuurkaart: € 6,25
ICOM- / Vereniging Rembrandtkaart: gratis*
Museumkaart of VriendenLoterij VIP-KAART: gratis*

*Je moet wel een entreekaartje voor De Hoge Veluwe kopen

NXT Museum in Amsterdam

NXT Museum is het eerste museum in ons land waar het volledig om mediakunst draait. De unieke digitale kunstinstallaties verruimen je blik en prikkelen je creativiteit. Het is daarom de ideale plek voor Instagram en TikTok content creators. 

Informatie, tickets en openingstijden NXT Museum

Het NXT Museum is toegankelijk voor jong en oud, maar bepaalde installaties zijn niet geschikt voor jonge kinderen. Verschillende kamers bevatten namelijk harde geluiden, naaktheid, sterke taal en flitsende video’s. 

Tijdens je bezoek mag je je telefoon gebruiken om mooie creatieve foto’s te maken. Professionele fototoestellen, flitsers, statieven en andere accessoires zijn echter niet toegestaan. 

Openingstijden: 
Zondag – woensdag: 10:00 – 20:30
Donderdag – zaterdag : 10:00 – 22:30
Gesloten op 27 april en 11 mei. 
Speciale openingstijden op 19 en 25 april. 

Entreeprijzen:
De prijzen verschillen per tijdslot. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf € 22,50 voor volwassenen. Studenten en jeugd krijgen korting. Entree is gratis voor kinderen t/m 4 jaar. 

Openingstijden en prijzen kunnen wijzigen. We doen ons best dit artikel up-to-date te houden, maar we raden je aan altijd de website van het Instagramwaardige museum te bezoeken voor je vertrekt. 

Lees ook: Wat te doen op 5 mei? 10 indrukwekkende oorlogsmusea in Nederland

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Misschien vind je dit ook leuk:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *