Het is misschien wat vroeg, maar ik ben alvast begonnen met het plannen van de meivakantie. Voor de één is het erg vreemd om een half jaar van te voren al aan een vakantie te denken. Voor mij is het gewoon heerlijke voorpret. 

Een ding is zeker, ik ga naar Limburg! Ik ben nu dus verschillende vakantieparken in Limburg aan het vergelijken en laat je graag zien hoe ik een vakantie in Nederland plan.

Als voorbeeld kijk ik vandaag naar recreatiepark de Leistert in Limburg, op zo’n 20 minuten rijden van Roermond. 

De stappen voor het plannen van een vakantie in Nederland

Ik maak het mezelf nooit te moeilijk en volg slechts een paar stappen om mijn vakantie in Nederland te plannen:

  1. De regio en vakantieperiode kiezen, afhankelijk van het seizoen en mijn reisgenoten (vaak is dit juist de moeilijkste stap, want iedereen heeft op andere momenten vakantie…)
  2. Het type verblijfplaats kiezen
  3. Verschillende hotels / campings / recreatieparken vergelijken
  4. Boeken voor die leuke accommodatie niet meer beschikbaar is

Reisliefhebbers opgelet! Wil je tips voor uitstapjes of vakantie in Nederland en België, deel je graag foto’s van je reis of ben je op zoek naar de leukste hotspots? Word lid van onze Facebookgroep ‘Vakantie in Nederland & België: tips en inspiratie’. Vraag advies, deel je favoriete tips en ontdek leuke weetjes over Nederland & België.

Lees ook:  10 typisch Oud Hollandse gerechten

De verblijfplaats

In het buitenland kies ik meestal voor een hotel, en soms een jeugdherberg met individuele kamer omdat ik vaak in een stad verblijf. In Nederland is het heerlijk tot rust komen op een camping op het platteland. Maar ook een vakantiepark heeft zo zijn voordelen. Het grote zwembad, de mogelijkheid om op het park te eten en de activiteiten zijn natuurlijk erg aantrekkelijk, vooral voor een gezinsvakantie. 

Omdat mijn reisgenoten en ik toe zijn aan gezelligheid en leuke activiteiten wil ik graag naar een groot recreatiepark waar van alles te doen is. Daarom begin ik met de pagina faciliteiten.

De faciliteiten op de Leistert

Het valt me meteen op dat er een recreatieteam aanwezig is op het park, en dat is een goed teken. Ook zijn bijna alle activiteiten gratis, wat natuurlijk een groot pluspunt is. Zo is het makkelijker het budget voor de vakantie onder controle te houden. Minigolf, Beachvolley, biljartvoetbal een groot golfslagbad… Dat wordt vast een leuke en actieve vakantie!

Blijkbaar zijn er meerdere eetgelegenheden waardoor we lekker kunnen variëren. Als we een bungalow huren kunnen we natuurlijk ook zelf koken, maar of we dat ook echt willen doen tijdens de vakantie is maar net de vraag.

Wat voor soort vakantiegangers komen er naar het recreatiepark?

Misschien lijkt dit een vreemde vraag, maar voor veel mensen is het belangrijk om te weten wat ze kunnen verwachten. Zie je bij de faciliteiten dat er een discotheek en 2 bars zijn, maar geen speeltuin of iets dergelijks voor kinderen ? Dan is de kans best groot dat er vooral feestende jongeren naar het park komen. Als je daar naar op zoek bent is dat natuurlijk geweldig. Maar met een jong gezin is het belangrijk om naar een kindercamping in Nederland op zoek te gaan.

Lees ook:  10 typische gerechten uit Wales en meer culinaire weetjes

Op de Leistert zijn er verschillende (water)speeltuinen, een bowlingbaan en natuurlijk een recreatieteam. Het is dus duidelijk dat het een kindvriendelijke locatie is waar voor alle leeftijden van alles wordt georganiseerd. Ook op de foto’s zie je vooral kinderen en jonge gezinnen die volop genieten.

Zijn er leuke accommodaties op de Leistert?

Zo te zien zal ik me overdag volop vermaken met mijn reisgenoten, maar een goede nachtrust is ook heel belangrijk. Op de Leistert hebben we verschillende opties qua accommodaties. De bungalows zien er erg luxe uit en lijken me ideaal. Toch gaan wij denk ik voor de Glamping tent. Het wordt omschreven als ‘een safaritent met het comfort van thuis’. Dat klinkt niet verkeerd! 

Wat is het beste moment om een vakantie in Nederland te boeken?

Sommige reizigers zweren bij last-minutes. Zelf ben ik meer van het plannen en zeker weten dat ik een plaatsje heb op de camping of het recreatiepark dat ik heb uitgekozen. Daarom boek ik mijn verblijfplaats altijd minimaal 3 maanden van te voren. Weet je nu al waar je de komende zomer op vakantie gaat? Check dan of er vroegboekdeals zijn waardoor je wat kunt besparen. Alle beetjes helpen! 

Lees ook: De 12 mooiste havenstadjes in Nederland

Vakantie in Nederland

Dit artikel betreft een samenwerking

Misschien vind je dit ook leuk:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *