De herfstvakantie is natuurlijk hét moment om met je gezin op pad te gaan, maar voor het plannen van die uitjes heb je wel wat inspiratie nodig. We hebben daarom een lijstje gemaakt met een aantal leuke attractieparken in Nederland en België, waar ook in de herfstvakantie veel te doen is. Zo worden er in veel pretparken bijvoorbeeld speciale Halloweendagen georganiseerd. 

Drouwenerzand

Drouwenerzand is het ideale attractiepark voor een dagje weg met een strak budget. In het park hoef je namelijk geen eten, drinken en tussendoortjes te kopen, dat is allemaal inbegrepen! Nu denk je misschien ‘die tickets zullen dan wel heel duur zijn’, maar nee, dat valt juist reuze mee. 

Tickets kosten € 15,50 per persoon (vanaf 3 jaar). Toegang voor kinderen t/m 2 jaar is gratis. Dit is dus inclusief belegde broodjes, verse soep, fruit, friet, snacks, koffie, thee, limonade en softijs. 

Drouwenerzand is dan ook één van de voordeligste pretparken in Nederland, en daarom perfect voor een budgetproof dagje weg. 

Maak je er liever een weekendje weg van? Kijk dan eens naar de verschillende accommodaties die het vakantiepark te bieden heeft. In de meeste gevallen is toegang tot het attractiepark (en dus ook het eten en drinken in het park) inbegrepen. Dat is mooi meegenomen! 

Extra leuk voor de herfstvakantie

Laat je schminken, eet een lekkere oliebol en broodje hotdog, leer hoe je een pompoen uitholt en geniet van de gezellige griezelige sfeer in het park tijdens de speciale Halloweendagen

Lees ook:  10 typisch Oud Hollandse gerechten
Uitgeholde pompoen Halloween

Toverland

Toverland is een attractiepark voor kinderen van alle leeftijden. Het park bestaat uit 6 ‘werelden’ met ieder een eigen thema en tal van leuke attracties. De jongste bezoekers vermaken zich urenlang met attracties als de Toos-express, de theekopjes, en het Sim sa la Klim klautertoestel. Oudere kinderen nemen plaats in spannende attracties, zoals een achtbaan die meerdere keren over de kop gaat of het vliegend schommelschip. 

Halloween bij Toverland

Bij Toverland kun je tijdens de herfstvakantie van de Halloweensfeer genieten, zonder bang te zijn. De familievriendelijke Halloween Days zijn namelijk aangepast aan de jonge bezoekers die het leuk vinden om de duizenden pompoenen etc. te zien, maar die best snel bang zijn. De shows zijn slechts een beetje griezelig en dus leuk voor het hele gezin. 

Voor tieners en volwassenen zijn er de Halloween Nights, met spookhuizen, zogenaamde ‘scare zones’ en allerlei enge en griezelige experiences die zijn inbegrepen in de prijs van je kaartjes. De Halloween Nights vinden plaats op 8, 15, 22 t/m 24, 26 t/m 31 oktober en 5 november, van 18u30 tot 23 uur. 

Budget tip: Koop je tickets online, minimaal 7 dagen voor je bezoek aan het pretpark. Zo bespaar je tot wel € 7 per ticket.

Slagharen

Waan je in het Wilde Westen tijdens een dagje Slagharen, met onder andere gave attracties, een speeltuin, leuke shows, en een heel groot waterpark genaamd Aqua Mexicana. 

Voor meer informatie over Slagharen, lees ons artikel: Slagharen: een leuk dagje uit met kleine kinderen

Attractiepark slagharen

Plopsa themaparken

Je hebt waarschijnlijk wel eens van Plopsaland De Panne gehoord, het bekende themapark in België. Maar wist je dat er ook in Nederland een indoorpretpark vol gave attracties is? Plopsa Indoor Coevorden is ideaal voor een uitje in de herfstvakantie.

Lees ook:  6 Instagram musea in Nederland - Hier maak je de mooiste selfies

De verschillende Plopsa themaparken in Nederland en België:

  • Indoorpretpark Plopsa Indoor Coevorden: Attracties, shows (K3, Bumba, Sinterklaas…), een Bumbaspeeltuin, één van de langste glijbanen van Nederland, een dierenweide en nog veel meer.
  • Plopsaland De Panne: Hier vind je onder andere attracties, meerdere thema speeltuinen, een houten achtbaan en de Story Walk of Fame.
  • Waterpark Plopsaqua De Panne: Volop waterpret in de Bubbeltonnen, het stormbad, de disco slide, de Wild rivier en het peuterbad.
  • Overdekt themapark Plopsa Indoor Hasselt: Shows, evenementen, attracties en een super gaaf ballenbad voor uren speelplezier.
  • Plopsa Coo: Volop vermaak met de bobsleebaan van maar liefst 600 meter lang, de uitkijktoren, het labyrint, minigolf en nog veel meer leuke attracties.

Speciale Halloween evenementen in Plopsaland De Panne:

Lees ook: Budgetvriendelijke dagjes weg met kinderen

Ballenbak

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Misschien vind je dit ook leuk:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *