Gastblogger Lieke is eind augustus met haar dochter van drie naar attractiepark Slagharen geweest. Ze deelt haar ervaring graag op Reizen Europa!

Attractiepark Slagharen is een attractiepark in het dorp Slagharen in Overijssel. Het park is opgezet in een Western-thema en dat is overal doorgevoerd. Tijdens ons bezoek was het een erg warme dag en daarom was het waarschijnlijk ook vrij rustig. We hoefden dus nergens lang te wachten, wat heel fijn was. Ondanks de warmte hebben we ons hartstikke goed vermaakt!

Attracties in Slagharen met een peuter

Onze dochter is net 100cm en daardoor mag ze gelukkig in best wat attracties. Nog fijner is het als je kind 105cm is, dan mag je bijvoorbeeld ook samen in de boomstambootjes (Ripsaw Falls). Mijn dochter was nogal beteuterd dat ze er niet in mocht. Bij bijvoorbeeld Avonturenpark Hellendoorn mag je in deze attractie al vanaf 90cm.

Met 100cm mag je bijvoorbeeld alleen in de theekopjes (Rosie’s Tea Party). Ook mag je samen in attracties zoals de kabelbaan, de monorail (Pioneer Express 63), de olifantjes (Jumbo) en het reuzenrad (grote favoriet bij onze dochter). Maar er zijn ook spannende attracties waar je samen in kan, zoals de Mine Train of het Wild West Adventure. Het Wild West Adventure is een binnenattractie waarbij je met een boot langs allerlei scènes komt. Er geldt geen leeftijdsgrens of minimale lengte, zolang je maar met een volwassene bent. De attractie is best wel spannend voor kleine kinderen, met o.a. skeletten, grote beren en vuur. 

Attractiepark slagharen

Slagharen heeft ook een speciaal kidsgedeelte met o.a. leuke autootjes en Randy’s Playground. Ook zijn er op andere plekken speeltuinen. Door het mooie weer was ook Expedition Nautilus geopend. Een attractie waarin je een watergevecht houdt met andere mensen. Je hebt 3 minuten om elkaar helemaal nat te spuiten met watergeweren. Iedereen was echt super fanatiek en je komt er écht doorweekt uit. Doe dit dus alleen op echt warme dagen, dan is het een heerlijke attractie om af te koelen!

Lees ook:  De leukste MTB-routes in Noord-Brabant

Nog een tip voor een leuk (en leerzaam) uitje met kinderen: Nonke Buusjke – ontdek hoe men rond 1900 in Zuid-Limburg woonde en werkte

Shows en films bij Slagharen

Slagharen heeft, zoals de meest attractieparken, ook films en shows. In ‘El Teatro’ werd de 4D-film RIO afgespeeld. Je zet een 3D-bril op, zodat je echt ‘in de film’ zit. De vogels lijken rond je oren te vliegen! Ook voel je de wind blazen, als er bijvoorbeeld iets spannends gebeurt in de lucht.  Mijn dochter vond sommige stukjes een beetje spannend, maar ik vond het zelf een leuke ervaring.

Tijdens ons verblijf was in het American Circus Theater, de Western Circus Show te zien. Deze show werd alleen gespeeld in de zomer van 2022. Je kunt op de website van Slagharen zien of en welke shows er zijn als jij Slagharen bezoekt. De Western Circus Show vond ik in elk geval echt de moeite waard. De show was van hoog niveau, met goede circusacts en professionele acteurs.

Attractiepark slagharen

Eten en drinken in Slagharen

Qua eten en drinken is er genoeg keuze in Slagharen. Je kunt er de standaarddingen vinden die je in alle attractieparken kunt kopen zoals churros en patat, maar er zit ook een vestigingen van Dunkin’ Donuts en Subway. Ook zijn er verschillende plekken waar je Slush Puppie kunt kopen, in allerlei smaken. Als je in het begin een Slush Puppie fles haalt, kun je voor een klein bedrag de hele dag de fles vullen met Slush.

Zwembad Aqua Mexicana

Slagharen heeft ook een subtropisch zwembad: Aqua Mexicana. Hier betaal je extra voor, namelijk €8,95 per persoon. Je kunt de Aqua Mexicana trouwens niet apart bezoeken, maar alleen in combinatie met een toegangskaartje voor het attractiepark. Wij hadden genoeg aan alleen het bezoeken van het attractiepark, dus we zijn niet naar het zwembad geweest. In de Aqua Mexicana vind je veel glijbanen en waterspeeltuinen. Er is ook een buitengedeelte. Het zwembad is zeker een aanrader voor oudere kinderen. 

Lees ook:  5x romantische citytrip bestemmingen in Nederland
Aqua Mexicana Slagharen

Vakantiepark en camping Slagharen

Slagharen heeft ook een vakantiepark, dat direct naast het park ligt. Vanaf verschillende plekken van het park kijk je op de vakantiehuizen. Je kunt hier lodges boeken in Western-stijl en ook slapen in wigwamtenten. Ook is er een camping. Als gast van het vakantiepark is toegang tot het attractiepark en de Aqua Mexicana inbegrepen. Als gast van de camping is toegang tot het attractiepark wel inbegrepen, maar betaal je apart nog voor toegangskaartjes voor de Aqua Mexicana.

Attractiepark Slagharen: aanrader voor een dagje uit met kleine kinderen

We hebben een erg leuke dag gehad in Slagharen. Ondanks dat onze dochter van drie niet overal in kon, hebben we toch genoten. Kinderen tot en met drie jaar hebben trouwens gratis toegang, dus dat is heel fijn!

Slagharen is vooral een park met attracties voor wat kleinere kinderen, tot een jaar of 12. De Gold Rush achtbaan zal bij oudere kinderen wel in de smaak vallen, net zoals de Aqua Mexicana. 

Het enige nadeel van Slagharen vond ik dat er overal gerookt werd. Officieel is het een rookvrij park met een aantal rookplekken, maar in de praktijk steken mensen overal een sigaret op. Het staat ook niet echt duidelijk aangegeven en er is ook geen toezicht op. Toch heeft dat onze pret niet gedrukt tijdens ons dagje Slagharen.

Handig om te weten: Slagharen heeft regelmatig leuke acties, zoals ‘1+1 gratis’ en korting op tickets.

Deze gastblog is geschreven door gastblogger Lieke. Lieke deelt op haar eigen blog de leukste vakantietips. Als je met kinderen op vakantie gaat, kun je bijvoorbeeld haar blog met tips voor kindercampings in Nederland eens lezen.


Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Misschien vind je dit ook leuk:

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *