5 onmisbare reisgadgets

Met de juiste reisgadgets geniet je nog meer van je vakantie en creëer je de mooiste herinneringen. Handige duurzame maar ook high tech producten, dit zijn mijn favoriete gadgets voor op reis!

1. Reisbestek – Een duurzame reisgadget

Tot een paar jaar geleden zat er bijna altijd plastic bestek bij salades en andere maaltijden die je in de supermarkt koopt, ook in andere Europese landen. Tegenwoordig is dit gelukkig steeds minder vaak het geval. Reisbestek behoort daarom voor mij bij de onmisbare reisgadgets! Met een reisbestek multitool heb je altijd een mes, vork, lepel, flesopener en kurkentrekker bij de hand. En waarom de kurkentrekken zo handig is? Nou je wilt toch meteen kunnen genieten van die lekkere fles wijn die je tijdens je romantische citytrip in Bordeaux hebt gekocht?

picknick op vakantie

2. Een smartwatch

Op vakantie loop je vaak zonder dat je het doorhebt aardig wat kilometers. Je bezoekt leuke stadjes, je trekt te voet door de bergen of je fietst urenlang om de omgeving te ontdekken. Met een smartwatch weet je precies hoe actief je bent tijdens je reis. Zelf vind ik het erg fijn om mijn notificaties te ontvangen op de smartwatch. Zo hoef ik niet telkens mijn telefoon uit de rugtas te pakken zodra deze piept. 

Omdat je je smartwatch dagelijks draagt wil je natuurlijk wel dat deze veilig om je pols blijft zitten en ook nog eens bij je outfit past. Koop daarom voor je op reis gaat stevige en mooie smartwatch bandjes. De siliconen bandjes zijn ideaal voor een sportieve dag. Ga je naar een restaurant of club? Dan is een lederen of metalen bandje een mooie toevoeging aan je reisgadget. 

Lees ook:  10x de mooiste bezienswaardigheden van Noorwegen
High tech reisgadget

3. Een opvouwbare rugzak

Koop een lichte opvouwbare rugzak zodat je altijd een extra tas bij de hand hebt. Deze reisgadget is ideaal voor backpackers die een paar dagen in dezelfde stad blijven en geen onhandige tweede tas willen meenemen. Ook andere reizigers maken er gebruik van om een paar boodschappen te doen of om naar het strand te gaan. Duurzaam is dit product ook, want dankzij zijn kleine formaat kun je deze opvouwbare rugzak altijd bij je hebben zodat je geen plastic wegwerptasjes meer nodig hebt. 

4. Een smartphone met goede camera

Neem een recente smartphone mee op vakantie zodat je optimaal gebruik kunt maken van de vele functies. Kies dus een telefoon met hele goede camera. Zo hoef je je grote en zware fototoestel niet mee te nemen en kun je toch prachtige foto’s en video’s maken voor je familie of voor social media. Vooral voor backpackers is het een must om licht te reizen, dus investeren in een nieuwe smartphone is zeker geen overbodige luxe. 

Nu wil je je telefoon natuurlijk wel goed beschermen, want het scherm blijft een zwak punt, ook bij de meest recente modellen. Vergeet daarom niet een iPhone 13 hoesje te bestellen. Het wallet model is erg fijn als je licht wil reizen, je hebt dan namelijk geen portemonnee meer nodig voor je bankpas, ID-kaart en hotelsleutel (in de vorm van een pasje). Kies voor een hoesje met koord als je veel gaat wandelen. Zo heb je je handen vrij maar hoef je je telefoon niet telkens in je tas te stoppen.

Lees ook:  De 10 meest voorkomende fouten van reizigers

Vergeet niet om een goede wandelapp op je smartphone te installeren voor je vertrekt. Wandelen is en blijft nu eenmaal een geweldige manier om je vakantiebestemming te ontdekken.

Gopro reisgadget

5. Een Gopro – Een reisgadget voor kleurrijke herinneringen

Een andere reisgadget die perfecte foto’s en prachtige video’s maakt is de Gopro. Deze wordt vaak gebruikt door sporters, maar ook reizigers hebben de kleine camera ontdekt. Met de meest recente modellen kun je hele stabiele video’s maken. Zelfs tijdens een mountainbike tocht blijft het beeld duidelijk en recht. 

Ook voor foto’s ben ik fan van de Gopro, al heeft deze gadget wel als nadeel dat je niet kunt zoomen zoals met een smartphone of fototoestel. Voor landschappen of foto’s van objecten waar je dicht bij kunt komen is dit geen probleem. De kleuren zijn indrukwekkend en je kunt de foto’s meestal meteen naar je familie sturen of op social media plaatsen. Nabewerking is zelden nodig. 

Wat zijn jouw favoriete reisgadgets? Laat het ons weten via de reacties. 

Dit artikel betreft een samenwerking.

5 onmisbare reisgadgets

Misschien vind je dit ook leuk:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *