Met deze tips voor Málaga ga je optimaal genieten van deze prachtige stad. Málaga heeft door zijn rijke geschiedenis en vele bezienswaardigheden genoeg te bieden voor tijdens jouw verblijf. Van groene parken tot oude kastelen. Laat je dus snel verrassen door deze stad.

1. Alcazaba & Gibralfaro

Als je van geschiedenis houdt en meer te weten wil komen over Málaga, is een bezoek aan Alcazaba en Gibralfaro een aanrader. Alcazaba is het Moorse fort dat midden in het centrum van Málaga ligt. Wandel je vanaf het fort verder omhoog dan kom je bij het Gibralfaro kasteel. Met een steile klim omhoog kom je bij het kasteel terecht. De kasteelmuren zijn vrij toegankelijk. Wanneer je boven bent heb je een mooi uitzicht over Málaga. Wil je deze highlights van Málaga van binnen bewonderen? Dan betaal je hier entreekosten voor. Op zondag is vanaf 2 uur het Gibralfaro gratis te bezoeken. 

Alcazaba
gibralfaro

2. Wandeling door het park

Wil je aan de drukte van de stad ontsnappen? Laat je dan omringen door planten en palmbomen in het Paseo Del Parque. Dit park biedt je op warme dagen heerlijk veel schaduw en is maar liefst 800 meter lang. Je vindt er verschillende bomen en planten uit Afrika, Brazilië en Australië. Een andere groene oase in Málaga is botanische tuin, Jardin Botánico La Concepción.

Stadspark Malaga
stadspark malaga

3. Breng een bezoekje aan een museum

Málaga barst van de musea om te bezoeken. Bij slecht weer of als je de hitte even zat bent, duik je gewoon één van de 25 musea in. Ben je dol op moderne kunst? Dan is het Centre de Pompidou een aanrader. Je hebt er ook een aantal gratis musea zoals het CAC museum van hedendaagse kunst en het Museo de Málaga met archeologie en schone kunst. Maar het bekendste museum van Málaga is toch wel het Picasso Museum. Het werk van Picasso, die werd geboren in Málaga, kan je hier bewonderen. Andere musea zijn het Málaga museum, wijnmuseum, Flamenco museum en het glasmuseum.

Lees ook:  10 typisch Russische gerechten en andere lekkernijen
streetart soho

4. Bekijk de streetart in Soho

Houd je wel van kunst, maar wil je liever buiten blijven? Dan kan je je hart ophalen in de wijk Soho. In deze wijk is in 2013 het Málaga Art Urbanos Soho (MAUS) project gestart. Bekende en minder bekende streetart kunstenaars kwamen hier om de wijk nieuw leven in te blazen met hun verbluffende muurschilderingen. Je vindt er kleurrijke kunst op muren, deuren en gebouwen. Hier vind je een kaart waarop je kan zien waar je welke streetart kan vinden.  

soho streetart
SOho

5. Wandel over de promenade

Tot slot mag je de promenade van Málaga niet missen. Palmeral de las Sorpresas is een moderne promenade waarbij je aan de ene kant de haven hebt en aan de andere kant het stadspark. Wanneer je over de promenade wandelt ben je beschut tegen de zon door de skeletvormige waaier waar je onderdoor loopt. Wandel naar het eind van de haven en bekijk vuurtoren La Farola of neem een kijkje bij winkelstraat Muello Uno op de pier. Hier kan je heerlijk ijs eten en diverse winkels bekijken. Halverwege de promenade zie je een gekleurde kubus dat het Pompidou museum is. Wandel je voorbij de vuurtoren dan kom je op het stadsstrand terecht.

promenade malaga

Dit artikel betreft een gastblog en is geschreven door Margot Vermeijden van A Travel Note.

Over de auteur

Rosalyn van Moorselaar is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Ze houdt zich niet alleen bezig met het schrijven van artikelen over reizen, maar schrijft ook over allerlei andere onderwerpen!

Misschien vind je dit ook leuk:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *